Ljubljana, petek, 13. december 2019, 17:22

Petkovi koncertni večeri

Koncertni večeri na radiu Ognjišče postajajo vse bolj prepoznavni tako med poslušalci kot med glasbeniki. Čeprav smo do lanske jeseni gostili mnoga imenitna imena, kot Andrej Šifrer, Severa in Gal Gjurin, ali Aleksander Mežek, pa je večer z Janom Plestenjakom prinesel nov hit, če se izrazim v glasbenem žargonu. Pravzaprav smo obrnili ploščo in B – stran je začela prinašati imena, ki sodelujejo z znano založbo Menart. Tako smo gostili tudi Alyo, obeta pa se še nekaj zvezd z neba slovenske popularne glasbe. Vabljeni k spremljanju!


V Operi so v ospredju čustva

Tenorist Branko Robinšak, prvak SNG Opera in balet Ljubljana, je s prvo premiero v letošnji sezoni, s Hoffmannovimi pripovedkami v naslovni vlogi Hoffmanna, ki velja za eno najtežjih opernih partitur, ker vsebuje "konglomerat različnih stilov" in zahteva veliko koncentracije, slavil 35 let plodne in uspešne kariere na opernih odrih. Ob jubileju smo ga povabili k pogovoru za Petkov večer.


AVDIO: Koncert Viljem Julijan v podporo otrokom z redkimi in neozdravljivimi boleznimi

Sklad za otroke z redkimi boleznimi in Društvo Viljem Julijan nocoj v Križankah pripravljata dobrodelni koncert za otroke z neozdravljivimi, smrtonosnimi ali težkimi boleznimi ter njihove družine.


Antonio Tkalec bo gost nocojšnjega Petkovega večera

Gost v Petkovem večeru bo Antonio Tkalec, hrvaški glasbenik, ki svoje življenje v celoti posveča duhovno ritmični glasbi. Z nastopom v živo, v našem velikem studiju, želi predstaviti pesmi, ki so našle mesto na njegovi novi zgoščenki in obljublja, da nas čaka doživet in duhovno bogat adventni večer.


Tanja Žagar v Petkovem večeru: Glasba je čarovnija, ki združuje vse

V Petkovem večeru smo gostili carico slovenskega glasbenega prostora, ki je nedavno praznovala 20 let uspešne kariere, Tanjo Žagar. S svojo skupino Avantura je v uro in pol dolgem koncertu zapela svoje največje uspešnice.


Undivided – neločljivi od Boga, glasbe in prijateljstva

Na Radiu Ognjišče smo gostili skupino Undivided, ki je postregla z odličnim koncertom. Skupina prepeva v različnih glasbenih slogih, v Petkovem večeru pa smo prisluhnili predvsem gospelu.


Petkov večer z Vokalno skupino Jazzva

V »Petkovem večeru« nam je sedem odličnih vokalistov postreglo s svežo, osvežilno, zelo aromatično in po posebnem receptu pripravljeno glasbo, skuhano v posodi z 10-letno patino – z nami je bila Vokalna skupina Jazzva.


Petkov večer obogatil Gianni Rijavec z godalnim kvartetom

V Petkovem večeru smo poslušali pesmi, ki jih prežema srce, včasih strto, drugič radostno; ki jih prevzema lepota dežele, v kateri živimo. Zvenela je glasba, navdihnjena in podprta z verzi naših velikih pesnikov, ki želi biti znanilka miru, saj ga svet tudi danes tako močno potrebuje. Gostili smo glasbenika in mirovnika Giannia Rijavca, ki se je srečal s tremi papeži - sv. Janezom Pavlom II., Benediktom XVI. in Frančiškom – sprejel ga je Dalajlama in drugi verski voditelji: »To so veliki in hkrati tako zelo preprosti ljudje, srečanja z njimi so nekaj posebnega.« V petkovem večeru je predstavil svoj novi projekt z godalnim kvartetom, v katerem so: Petra Jurič, Kristina Markovič, Polona Praček, Petra Tavčar; v spremljevalnem ansamblu pa sta na bas kitari Matjaž Švagelj ter bonih Mitja Tavčar. Aranžmaje za godalni kvartet je napisal Patrik Greblo.


The Sun - Sonce v Petkovem večeru

V petkovem večeru na radiu Ognjišče smo pred soboto, ki je pri nas vsako leto rezervirana za mlade, gostili italijansko rockovsko skupino The Sun, ki bo nastopila na tokratni Stični mladih. Že knjiga in intervju sta napovedovala poseben večer, kot je čisto posebna tudi zgodba štirih mladih: Francesca Lorenzija (vokal, kitara), Gianluca Menegozzija (kitara, spremljevalni vokal), Mattea Reghelina (bas kitara, harmonika, spremljevalni vokal) in Riccarda Rossija (bobni).


Rudi Bučar na Radiu Ognjišče: "Vsa moja glasba korenini v Istri"

V glasbenem „Petkovem večeru“ je tokrat zapela slovenska Istra, pelo je istrsko srce. Rudi Bučar, ki ga upravičeno imenujejo „trubadur slovenske Istre“, je sicer otrok rokenrola, vendar je ob tem že kot mladostnik zavzeto raziskoval istrski ljudski glasbeni izraz.


Čuki: Bodimo ponosni na slovensko glasbo!

V tokratnem petkovem večeru smo gostili nočne ptice – Čuke. Pričarali so nam lep večer, poln slovenske glasbe.


Koncert v živo: Alya s svojo dinamično in sončno energijo

Petkov večer je tokrat zavel v glasbenih ritmih sončne, dinamične, neukrotljive in neulovljive pevke Alye. Prav letos praznuje petnajstletnico svojega zelo uspešnega glasbenega ustvarjanja, ki so ga pospremile tudi mnoge nagrade in priznanja.


Petkov zabavni večer: Skromni band

V tokratnem Petkovem zabavnem večeru smo gostili mlado zasedbo Skromni band. Soustvarili so lep duhovno-ritmični večer in predstavili tudi svojo novo zgoščenko „Tebi vse“.


Jan Plestenjak: Uresničil nam je sanje in dvignil krila

Slovenski glasbenik Jan Plestenjak je v intimnemu vzdušju našega studia, s publiko, kakršne je bil, vsaj po številu obiskovalcev, vajen ob svojih glasbenih začetkih, z vrhunskimi glasbeniki, ki ga bodo spremljali na koncertu 10. decembra v Hali Tivoli, pripravil izjemen nastop. To je bil večer izvrstne glasbe, zgodb, ki jih piše življenje in se tako dotaknejo, da prišepnejo pesmi. Na trinajstih albumih živijo, z leti vedno bolj nagovarjajo in se dotikajo globin človeškega čutenja. Prvič smo v živo slišali skladbe z zadnje zgoščenke, ki nosi naslov Dvigni krila, in glasno prepevali ob že znanih uspešnicah.


Mladi Dolenjci: Narodnozabavna glasba nam je bila položena v zibelko

Oddaja Prijatelji Radia Ognjišče je bila tokrat prav posebna. Iz našega velikega studia je odmevala narodnozabavna glasba, ki je z lepimi melodijami in besedili božala po duši naše poslušalce in poslušalke. Na vabilo so se odzvali Mladi Dolenjci, ki so s svojo iskrenostjo pričarali lep večer. In ta koncert je bil tudi zahvala vsem našim prijateljem, za zvestobo in dolgoletno sodelovanje, hkrati pa tudi spodbuda za vse, ki bi se želeli vključiti v našo veliko družino.


Tomaž Domicelj – slovenskega naroda sin

V Petkovem zabavnem večeru smo gostili glasbenika, poeta in kantavtorja Tomaža Domicelja. Dve uri dolg koncert so popestrile njegove največje uspešnice – Slovenskega naroda sin, Danes bo srečen dan, Življenje je lepo …


Neža petkovemu večeru dodala piko na i

V Petkovem zabavnem večeru se je tokrat predstavila Neža Bračun Nessy in dodala dnevu piko na i. Predstavila je svojo prvo zgoščenko Seznam želja. Prijetna zasedba, ki so jo poleg Neže sestavljali njen glasbeni producent in zaročenec Damjan Pančur, tolkalec Klemen Markelj in klaviaturist Marko Volk.


Petra Gorše na prvem samostojnem koncertu: „Zaupajmo v Gospoda!“

Petkov zabavni večer je po dolgem času prinesel koncert. Koncert z duhovno ritmično glasbo naše sodelavke, novinarke Petre Gorše.


Vokalna skupina 4GIVEN: "Gospel jemljemo kot veselo sporočilo, kot evangelij."

Bratje Matej, Kristjan in Simon Virtič ter njihov prijatelj Kristijan Korat so bili tokratni gostje v Petkovem zabavnem večeru. Pričarali so nam prijeten adventni večer, z veliko gospel glasbe. Ta jih je ob očetih glasbenikih spremljala od ranega otroštva. Njihovi skupni glasbeni začetki segajo v čas mladosti, ko so skupaj taborili.


Skupina Domnik - Rolling Stonesi slovenskega DRG-ja

V petkovem zabavnem večeru je bila z nami skupina Dominik. Janja in Boštjan Čuvan, Vili Kotnik, Bogdan Vošnjak, Tomaž Jezernik in Primož Vasle že skoraj četrt stoletja prepevajo duhovno ritmično glasbo.


Ditka: Skladbi da besedilo glavni pomen

V "Petkovem zabavnem večeru" smo gostili mlado Korošico Ditko Čepin. Bil je edinstven glasbeni večer, v katerem so se odprla tudi srca in razvezal jezik. Koncert v živo so spremljali tudi številni poslušalci, ki so napolnili studio in tako preživeli večer ob prijetni glasbi.


Severa in Gal Gjurin: Navdušila sta nas z glasbo in besedo

V Petkovem zabavnem večeru smo tokrat gostili Gala Gjurina, s sestro Severo in glasbenimi prijatelji. Ob izidu dvojnega albuma Duša in Telo sta se v večeru prepletali izvrstna glasba in prijazen klepet, ki nam je dovolil vstop v njuno zasebno življenje.


VIDEO: Večer odlične poezije in glasbe z Nano Milčinski

Petkov zabavni večer je gostil režiserko, performerko, dramaturginjo in pevko Nano Milčinski, ki so jo spremljali odlični glasbeniki Anže Langus Petrovič, Martin Štibernik in Sergej Randželovič. Nana poje poezijo svojega dedka Franeta Milčinskega Ježka, zato je na poseben način oživel med nami. V večeru so se prepletali glasba, poezija, spomini, načrti …


Kako je nastajala zgoščenka "Presenečenje"

Po večeru presenečenj na Gala koncertu je glavno „Presenečenje“ zdaj tudi v rokah poslušalcev, melodije pa lahko slišimo radijskem programu. O tem, kako se je rodila zamisel za projekt in kako je nastajala zgoščenka s pesmimi, ki jih pojemo radijci, smo vprašali glavna krivca – urednika za resno glasbo Tadeja Sadarja in glasbenika Miho Goršeta.


VIDEO: Petkov zabavni večer - Skupina Katrinas navdušila

Ko se je „noč rojevala in nas je dan zapuščal v temi,“ smo v Petkovem zabavnem večeru gostili skupino Katrinas: Katarino Habe, Sanjo Mlinar Marin, Nežo Drobnič Bogataj in Roka Goloba, ki jih je spremljal, sicer pa je avtor glasbe in njihove četrti član, kot pravijo.