Ljubljana, torek, 10. december 2019, 15:09

Cestnik: Če bi vedeli, kdo vse vas posluša, bi postali napuhnjeni

Radio Ognjišče je poslušan radio, ljudje ga imajo radi in tudi takšni, ki ne hodijo k maši, ga poslušajo. Tako je v oddaji Spoznanje več, predosdek manj, spodbudno povedal p. Branko Cestnik. Sam ga je začel poslušati, ko je prišel iz tujine.


VIDEO: Radio Ognjišče v 25 letih pripravil skoraj 220.000 ur programa

V sklopu praznovanja 25. obletnice delovanja Radia Ognjišče je bila v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu v Ljubljani novinarska konferenca ter srečanje z gosti, novinarji in poslovnimi partnerji. O delu radia sta spregovorila glavni urednik msgr. Franci Trstenjak in odgovorni urednik Tadej Sadar, radijski voditelj Jure Sešek pa je na šaljiv način z verzi predstavil 25-letno zgodovino edinega katoliškega radia pri nas.


VIDEO in FOTO: Nekoč so bile sanje ... a zdaj praznujemo 25 let!

Jubilejni 25. gala koncert Radia Ognjišče se je začel z znamenito pesmijo Blagoslovi, ki je nastala ob našem desetem rojstnem dnevu. "Želimo si, da se "žegen neba" dotakne prav vsakega izmed vas, ki ste v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma, in vseh, ki spremljate neposredni prenos," je uvodoma zaželel naš glavni urednik msgr. Franci Trstenjak in dodal: "Želim vam, da vam Vsemogočni podari svoj mir in naj vas njegova tolažba spremlja na vsakem koraku!"


VIDEO: Odgovorno na pot - varno na vrh - do gradu Agata v Gornji Radgoni

Desetič, za sklep, smo se odpravili na pot. Skupaj z AMZS odgovorno in varno. Praznik se mora poznati, če lahko tudi z nekaj več blišča, zato smo, ob bližini jubilejnega dne radijske srebrnine, izbrali grajsko poslopje. 


Preveč občutljivi?

Ste morda v skupini tistih, ki pogosto slišijo o svoji občutljivosti kot nebodigatreba? Regratova lučka je kotiček za visoko občutljive.


Skodelica domačega v tristo let stari domačiji

Malo je treba, da občutimo domačnost in sprejetost. Prav to nas objame ob vstopu v Liznjekovo domačijo, ki je od leta 1983 del Gornjesavskega muzeja Jesenice.


Ustavni sodnik Klemen Jaklič o svojih ločenih mnenjih

Gost tokratne oddaje »Spoznanje več, predsodek manj« je bil ustavni sodnik ddr. Klemen Jaklič. Med drugim nas je zanimalo njegovo odklonilno ločeno mnenje v zadevi preiskovalne komisije državnega zbora in tudi odklonilno ločeno mnenje pri zakonu o tujcih.


Franci Trstenjak za Reporter: Morda nam je uspelo, ker smo začeli z bolj skromnimi koraki

Revija Reporter je ob 25. obletnici našega radia objavila intervju s Francijem Trstenjakom, ki je glavni urednik radia od vsega začetka. Nekaj misli iz pogovora …


Srce se ne boji - Anica Drobnič

Rodila se je 28. junija 1898 v verni krščanski družini s petimi otroki na Hudem vrhu na Blokah. Njene sestre so postale redovnice. Odšla jev Ljubljano v šolo k uršulinkam in so pri njih usposobila za poklic učiteljice. Bila je torej učiteljica in prosvetna delavka v katoliških društvih.


Dr. Vojko Kavčič: »Po kompleksnosti so možgani kot vesolje.«

Kljub izredno hitremu razvoju nevroznanosti, o možganih vemo malo. Številni znanstveniki pravijo, da danes poznamo le okrog dvajset odstotkov njihovega delovanja.


Novejše novice | Starejše novice