Blaž LesnikBlaž Lesnik
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Papež pozdravlja vernike na Trgu sv. Petra (foto: Vatican News)
Papež pozdravlja vernike na Trgu sv. Petra

Radijci odhajamo k papežu!

Dogodki | 04.11.2019, 15:21 Tadej Sadar

Konec tedna je sodelavce Radia Ognjišče presenetilo povabilo, da se v sredo lahko udeležimo papeževe splošne avdience, morda tudi rokovanja z njim. Bolj kot to si ob 25. obletnici delovanja radia od svetega očeta želimo blagoslov za nadaljnje delo.

Ideja, da ob srebrni obletnici obiščemo Rim in papeža, se je rodila ob pomladnem obisku večnega mesta, ko smo snemali nagovor kardinala Antonia Tagleja za letošnji radijski misijon. Ob obisku so nas gostili tudi v Centru Aletti, kjer biva tudi naša prijateljica Nataša Govekar, sicer direktorica teološko-pastoralnega oddelka v tajništvu za komunikacijo.

Prefektura je naši prošnji ugodila, tako se veseli odpravljamo v Rim, kamor bomo ponesli tudi vse vas, naši prijatelji. V molitvi bomo povezani ob grobu apostola Petra, njegovega naslednika pa bomo prosili za blagoslov za svoje delo in za vse naše poslušalce. Seveda upamo, da bomo lahko izmenjali tudi kakšno besedo, morda nas Sveti oče preseneti tako kot je nedavno slovensko družino, katere otroci so se lahko del poti peljali z njim kar na papamobilu.

Dogodki
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...