Ljubljana, petek, 15. november 2019, 20:05

Tega si niti v sanjah nisem predstavljala ...

Tanji Dominko se je pred šestimi leti, ko je stala na Trgu sv. Petra ob prvem angelusu papeža Frančiška po njegovi izvolitvi, zdelo, da jo je doletel svet trenutek.


Naš gost: Draga Gelt

Folklora, gledališče, poučevanje slovenščine, popis dosežkov Slovencev v Avstraliji, slikanje, pisanje pesmi - vse to so dejavnosti Drage Gelt iz Melbourna. Ko je v Ljubljani končala učiteljišče, zanjo ni bilo prostora, saj ni bila 'primerna kandidatka'. Pot jo je nato vodila v Nemčijo in leta 1968 je prispela v Avstralijo.


Marko Juhant: "Delamo z otrokom in ne za otroka."

Vzgoja je zahtevna in nedorečena zgodba prav zaradi posebnosti vsakega otroka, tudi zaradi edinstvenosti vsakega odnosa. Zato nam je naložena posebna odgovornost, ker na koncu ob vsem, kar slišimo in ne glede na to, koliko nasvetov preberemo, sami odločimo, kako in kaj.


Priznam, tresle so se mi noge ...

O tem, kdo bo papežu povedal nekaj o našem radiu in zakaj smo prišli, ni bilo dvoma. Novinarka Marta Jerebič delo papežev in Vatikana spremlja že od študijskih let, nekaj časa je delala tudi na Radiu Vatikan. In kljub njeni profesionalnosti ter dolgoletnih izkušnjah, so se tudi njej »šibile« noge ...


Ustvarimo si del dneva, ko so telefon in ostali zasloni na počitku

Digitalna doba je za nekatere strah velikih oči, za druge pa skoraj življenjska nuja. November je mesec boja proti vsem oblikam zasvojenosti, tudi digitalni. Zato smo v Svetovalnici spregovorili o pasteh spleta, rizičnih oblikah vedenja in nezdravih navadah pri uporabi sodobne tehnologije.


dr. Aleš Štrancar: Mi smo za kulturo življenja!

»Ja, kako pa drugače?«, je verjetno prvi odziv večine. Tudi drugače se da in se dogaja, žal. Nekatere interesne skupine in posamezniki si prizadevajo, delajo za to, da bi ta družba (seveda vedno z izgovorom svobodne izbire) zagovarjala stališča proti življenju.


Blagoslov za naše delo vse tja do zlate obletnice

Srečanje s papežem Frančiškom je šlo v zgodovino Radia Ognjišče. Še dolgo bo odmeval v nas, to pa želimo podeliti tudi z vami. Tako bomo vsak dan objavili vtise enega izmed sodelavcev, ki je imel ta privilegij srečanja s svetim očetom.


FOTO in VIDEO: Radio Potica?

Papež je v slovenščini blagoslovil Radio Ognjisce in vse vas, poslušalce! Ob prejemanju darila nas je v šali preimenoval v Radio Potica.


Srce se ne boji - s. Karmela Antonija Premrov

Družba Marijinih sester je nastala na slovenskih tleh. Njena ustanoviteljica, graška usmiljenka sestra Leopoldina Brandis, se je zelo temeljito posvetila karitativnemu delu. Videla je nove potrebe in iskala nove možnosti. Sestram usmiljenkam takratna redovna pravila niso dovoljevala ostajati pri bolnikih čez noč, zato je začela vzgajati dekleta, ki so bila pripravljena zapustiti vse in se z materinsko ljubeznijo posvetiti najbolj zapuščenim in bolnim v njihovih domovih.


Radijci odhajamo k papežu!

Konec tedna je sodelavce Radia Ognjišče presenetilo povabilo, da se v sredo lahko udeležimo papeževe splošne avdience, morda tudi rokovanja z njim. Bolj kot to si ob 25. obletnici delovanja radia od svetega očeta želimo blagoslov za nadaljnje delo.


Novejše novice | Starejše novice