Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović

Papežu Frančišku se bodo izpolnile dolgoletne sanje

Svet | 14.09.2019, 15:46

Papež Frančišek ne počiva. Pravkar je sklenil afriško trunejo, a znan je že datum njegovega apostolskega potovanja v Azijo. Od 20. do 23. novembra se bo mudil na Tajskem, nato bo do 26. novembra še na obisku Japonske.

Podroben program bo Sveti sedež razgrnil pozneje. Znano je le to, da se bo sveti oče na Japonskem ustavil v Tokiu, Nagasakiju in Hirošimi, mnogi pričakujejo, da bo tam izrekel močan poziv k miru.

Z apostolskim potovanjem na Japonsko bo papež Frančišek med drugim izpolnil tudi svoje dolgoletne sanje. Kot mlad jezuit je namreč želel delovati kot misijonar v deželi vzhajajočega sonca, a mu je to preprečilo zdravje.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.