Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Jože Bartolj z bogato razstavo v Galeriji Družina

| 07.09.2019, 13:57

Romanje za oziroma s človekom je naslov razstave slikarja Jožeta Bartolja, ki so jo sinoči odprli v Galeriji Družina. Človek z veliko začetnico, Kristus, in čisto vsakdanji človek, sta umetnikova sopotnika že 25 let.

»Gre za pregledno razstavo v kateri bom pokazal odlomke oziroma delčke razstav, ki so nastajale v zadnjih 25. letih. Najstarejša dela izvirajo še iz fakultete. Potem prehajam preko figure Kristusa, večinoma svojega opusa sem se namreč vsaj v prvih letih ukvarjal s sakralno tematiko. Potem prehajam na svetnike, svete starce in nadaljujem s kenotafi, ki so bili tudi v zadnjih nekaj letih precej aktualni in sklepam z najbolj aktualnimi svežimi slikami, ki so nastale v letu 2019,« je Jože Bartolj povedal pred odprtjem razstave.

Umetnika je predstavila umetnostna zgodovinarka Bernarda Podlipnik, razstavo pa odprla ravnateljica Škofijske karitas Koper Jožica Ličen. V glasbenem programu sta sodelovali sopranistka Katarina Bartolj in pianistka Vlasta Doležal Rus.

Videti je mogoče izjemno bogato razstavo, ki gledalca ne pusti ravnodušnega. Razstavo, za katero bi nekdo dejal, da gre za iskanje, a po ogledu čutiš, da gre za resnično romanje avtorja si lahko ogledate do 27. septembra.

Slika Jožeta Bartolja
Slika Jožeta Bartolja © ARO

Slika Jožeta Bartolja
Slika Jožeta Bartolja © ARO

Slika Jožeta Bartolja
Slika Jožeta Bartolja © ARO

Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...