Ljubljana, ponedeljek, 23. september 2019, 20:19

AVDIO in FOTO: Od Marije k Mariji 2019 – 2. dan

Drugi dan letošnjega 10. jubilejnega radijskega kolesarskega romanja smo začeli s sv. mašo v Stični, nato so naši kolegi odrinili proti Krki, Ambrusu in Zagradcu, kjer so skupaj z vsemi zbranimi molili Angelovo češčenje. V popoldnevu jih je romarska pot vodila v Žužemberk in nato v Struge. V popoldnevu jim je precej preglavic povzročilo slabo in mrzlo vreme. Tudi današnji dan je bil poln presenečenj!


FOTO in AVDIO: Osem presenečenj 1. dne romanja Od Marije k Mariji

Prvi dan letošnjega 10. jubilejnega radijskega kolesarskega romanja smo začeli s sv. mašo na Rakovniku v Ljubljani, nadaljevali z obiskom Škofljice in Šmarja Sapa, obiskali Grosuplje, pripeljali v Višnjo goro, pot pa je našo radijsko ekipo danes vodila še skozi Ivančno Gorico in v Šentvid pri Stični.


Začenjamo kolesarsko romanje: Od Marije k Mariji 2019

Letošnje kolesarjenje Od Marije k Mariji je že deseto po vrsti in zato nekoliko drugačno od preteklih. Dali smo mu podnaslov: Od prijatelja k prijatelju! Prva razlika bo v tem, da bo trajalo tri dni. To jutro ga bomo začeli pri Mariji Pomočnici na Rakovniku v Ljubljani ob 7.00 s sveto mašo, ob sklepu, 8. septembra, na praznik Marijinega rojstva, pa vas vabimo na romanje v Novo Štifto pri Ribnici, kjer bomo imeli ob 10.00 sveto mašo in po maši koncert Marijinih pesmi, s katerim se bo predstavila nova zgoščenka Založbe Ognjišče Ko zarja zlati na gore.


Srebrni mladi mojstri robotike

Iz skupine desetih, kolikor jih je bilo v ekipi, so štirje, ki so se izključno posvečali robotiki. Zato bi lahko bilo zavajajoče, če bi izpostavili le eno dejstvo, da so na svetovnem tekmovanju v robotiki, letos sredi junija v Libanonu, dosegli odlično srebro, drugo mesto. Izkazali so se namreč tudi v ostalih, bolj socialnih veščinah.


Glasba je darilo, ki ljudem pomaga pri težkem stiku

Glasbena terapija za starostnike. Ta je prinesla številne dobrobiti tudi bolnikom z demenco ter ob poslavljanju od življenja. Svoje znanje in izkušnje je v oddaji Modrost v očeh, z nami delila akademska glasbenica Špela Loti Knoll, direktorica Inštituta za glasbeno terapijo in supervizijo.


Dr. Aleksander Zadel: »Otroci so ves čas v službi koga drugega, zato se izgubijo v tej tekmi, ki ni njihova.«

Novo šolsko leto vnese občutno spremembo v vsakodnevni ritem. Za skoraj vso družbo. Marsikaj se začne odvijati drugače. Tudi pogovori v družbi se začnejo pogosteje vrteti okrog vzgoje in odnosov. V ospredje se spet postavijo vprašanja, kako spodbujati mladino k učenju, vedoželjnosti, kako jo vzgajati.


Srce se ne boji - Slovenski mučenci 20. stoletja

V nedeljo zvečer, po oddaji Moja zgodba, lahko prisluhnete novi rubriki Srce se ne boji – Slovenski mučenci 20. stoletja. Pripravlja jo kapucin p. dr. Metod Benedik, ki za Vatikansko Kongregacijo za zadeve svetnikov pripravlja slovenske žrtve komunizma in nacizma. Slovenski škofje so na seznam mogočih kandidatov za beatifikacijo uvrstili 27 oseb: 13 duhovnikov, 3 bogoslovce, eno redovnico in deset vernikov laikov. Ob tem smo se pogovarjali s p. Metodom Benedikom.


Odhod od doma je odločitev in proces

Pa smo ga dočakali. Prvi šolski dan je za marsikoga res čisto prvi, drugi so morda na trnih, ker se je njihov otrok podal v drug kraj in se vključil tudi v dijaški ali študentski dom. V Svetovalnici smo gostili ravnatelja Jegličevega dijaškega doma v Zavodu sv. Stanislava Riharda Režka.


Ko boste posekali zadnje drevo, zastrupili zadnjo reko, ulovili zadnjo ribo...

»...šele takrat boste spoznali, da denarja ne morete jesti.« O našem odnosu do narave smo govorili v tokratni oddaji »Za življenje«, v kateri smo gostili zaporniškega duhovnika Roberta Friškovca.


Saša Lešnjek: Najbolj svobodno se počutim na odru

Izjemen glas in ljubka podoba, ki je že na globoko zakorakala na slovensko glasbeno sceno. Glasbenica, ki ve, kaj hoče in na življenje gleda pozitivno. Vse to in še več je naša gostja v oddaji »A štekaš?«


Novejše novice | Starejše novice