Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović

V Radencih preganjamo oblake. Jutri bo sonce!

Radijske počitnice | 02.08.2019, 15:35 Marta Jerebič

Zaradi del na avtocesti malo daljša vožnja; oblačno vreme; skok v hladnejši plavalni bazen, pa nato v 36 stopinj Celzija topli vrelec in spet nazaj; dež, ki te na bazenu sploh ne moti, saj si že moker; znani obrazi, ki se jih spominjam iz prejšnjih radijskih počitnic, pa čeprav sem se jih doslej udeležila samo dvakrat; prijazno hotelsko osebje, ko naletiš na težavo – to so prvi vtisi kratkega poletnega oddiha poslušalcev Radia Ognjišče v Radencih. Da so naši poslušalci, nekateri izražajo tudi z našo majico, zato tudi vi ne odlašajte z njenim nakupom (naročila zbira tajništvo).

Od 2. do 4. avgusta bomo imeli vsak dan skupno sveto mašo s farani radenske župnije Sv. Cirila in Metoda, ob večerih pa bo malo druženja in dobre volje. Nocoj nas po maši čaka koncert Moškega vokalnega kvinteta Aeternum, jutri zvečer bomo spoznavali bogastvo Pomurja z degustacijo.

O zdravilišču

Zdravilišče Radenci piše svoje začetke v sredini 19. stoletja, ko je dr. Kar Henn, rojen leta 1809 na Frankolovem, na izviru zajel radensko »kislo vodo«, ki je postala svetovna uspešnica med naravnimi mineralnimi vodami.

Po vsebnosti ogljikovega dioksida spada naravna radenska mineralna voda med najbogatejše mineralne vode v Evropi, slavne tri srčke v svojem znaku pa je dobila zato, ker so tako lažje ločili tri vrelce. V Zdravilišču Radenci o treh srčkih pravijo, da srčki simbolizirajo tri neločljivo povezane elemente: zdraviliško tradicijo, srčnost zaposlenih in zveste goste.

 

Radijske počitnice
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Eva Golob (photo: ZSPM) Eva Golob (photo: ZSPM)

Eva Golob: Ponosni na podeželske korenine

»Vsako leto pripravimo zelo pester program skozi celo leto in številni naši dogodki so tradicionalni. Eden takih je državni kviz Mladi in kmetijstvo, ki bo (danes) v Velikih Laščah potekal že ...