Ljubljana, ponedeljek, 19. avgust 2019, 18:23

S čim nas bo papež presenetil v letošnjem avgustu?

Papež Frančišek je znan po tem, da ne gre na počitnice. Medtem ko so drugi papeži praktično že po prazniku svetih Petra in Pavla odšli na oddih, pri Frančišku ni tako. Julija je sicer nekoliko izpregel iz ustaljenih tirnic - ni imel avdienc, a že z avgustom je znova začel sprejemati ljudi. Jutri bo po enomesečnem premoru znova tudi splošna avdienca.


Pismo papeža Frančiška bratom duhovnikom

Ob 160. obletnici smrti Janeza Vianneya, zavetnika duhovnikov, je papež Frančišek bratom duhovnikom posvetil pism, ki ga v celoti objavljamo na naši spletni strani.


Papež duhovnikom: ponižno kesanje je začetek naše svetosti

Pri današnjem opoldanskem nagovoru zbranim na Trgu sv. Petra je papež Frančišek izrazil duhovno bližino žrtvam nasilnih dogodkov, ki so okrvavili Teksas, Kalifornijo in Ohio in skupaj z verniki zmolil zanje Zdravamarijo. Zatem je papež naznanil, da je danes, na 160-obletnico smrti arškega župnika Janeza Vianneya, ki je zgled dobrote in dejavne ljubezni za vse duhovnike, duhovnikom po vsem svetu poslal pismo. V njem jih spodbuja k zvestobi poslanstvu, h kateremu jih je poklical Gospod.


Mladi spet v akciji za streho nad glavo

Danes se v Bosni začenja delovni tabor Streha nad glavo. Mojstri in dijaki Škofijske gimnazije Vipava bodo ob pomoči predstavnikov Škofijske karitas Banja Luka pomagali za prvo silo obnoviti hišo socialno ogroženemu človeku, ki se je vrnil v domači kraj in si želi urediti dom.


S Triglava zdaj brez težav tudi v natikačih

Slovenski planinski muzej, ki zaznamuje desetletnico delovanja, po novem ponuja tudi izkušnjo virtualnega ziplina s Triglava. Končno tudi spust s Triglava v natikačih ni več nevaren.


Avdio: Volk na pohodu

Populacija volka se širi. To je danes ugotovil tudi minister za okolje in prostor Simon Zajc, ko je obiskal številna območja, kjer so napadi te zveri v zadnjem času spet terjali življenja drobnice in drugih domači živali. Na okoljskem ministrstvu skupaj s kmetijskim pripravljajo nov odlok o populaciji, številko pa bo določila stroka. Minister ji zaupa.


P. Cestnik: Če greste čez tri župnije v nakupovalni center, greste lahko tudi v sosednjo župnijo k maši, če je ni pri vas.

Avgusta se premeščeni duhovniki odpravijo v svoje nove župnije oz. sprejmejo nove zadolžitve. Na Radiu Ognjišče smo se o tem v oddaji Spoznanje več, predsodek manj pogovarjali s p. Brankom Cestnikom.


Papež o prostituciji: odvratna razvada, mučenje nebogljene ženske

Vse oblike prostitucije so suženjstvo, kriminalno dejanje. Za tiste, ki se je poslužujejo, je to odvratna razvada, ki meša med seboj ljubljenje in sproščanje lastnih nagonov z mučenjem nebogljene ženske. Tako je papež Frančišek zapisal v predgovoru h knjigi ’Križane žene’. Napisal jo je duhovnik Aldo Buonaiuto in je v Italiji izšla pred današnjim 6. mednarodnim dnevom boja proti trgovini z ljudmi.


Kaj imata skupnega molitev in otroški zakaj-i staršem?

Papež Frančišek je pri današnjem opoldanskem nagovoru izrazil bolečino zaradi še enega brodoloma čolna z migranti, v katerem je v četrtek blizu libijske obale umrlo približno 150 ljudi.


Janez Janša za Radio Ognjišče o taboru SDS, Bovškem kotu, Lenarčiču, migrantih...

Studio Radia Ognjišče se je včeraj za nekaj ur preselil v Bovec, kjer od prejšnjega meseca domačini prek oddajnika s kaninske B postaje lahko spremljajo naš program. Tam nas je obiskal tudi predsednik SDS Janez Janša, ki se mudi na 24. poletnem taboru stranke in Gorniškega kluba dr. Henrika Tume. Pred mikrofon ga je povabil Tone Gorjup. Veselo razpoložen in nasmejan je spregovoril najprej o Posočju, o krajih, ki so zanj najlepši v Sloveniji. Povedal je, kako so se tabori začeli, kaj vse na njih počnejo ...


Novejše novice | Starejše novice