Slavi KoširSlavi Košir
Andrej JermanAndrej Jerman

Odgovorno na pot - Varno na vrh!

| 23.09.2019, 11:01

Ob 25. obletnici delovanja Radio Ognjišče skupaj z AMZS prav za vas organizira poseben program varne vožnje z namenom preveriti vozne sposobnosti in se preizkusiti v nepredvidljivih situacijah, ki vas čakajo v prometu. Trenutno zbiramo prijave za zadnji program. Prijavite se, ne bo vam žal!

Program varne vožnje v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem je namenjen vsem voznikom, ki bi radi svoje dolgoletne izkušnje v prometu preizkusili in svoje znanje obvladovanja vozila še izboljšali. Na cesti je najpomembnejši varen prihod na cilj.

Cena programa varne vožnje je 75 €, traja 5 ur: od 8.30 do 13.30, oziroma nekateri tudi v popoldanskih urah. Člani AMZS imajo 20 % ali 30 % popust. Članstvo lahko sklenete tudi na Vranskem na tečaju (in tako uveljavljate popust takoj). Udeležencem svetujemo, da se programa udeležijo s svojim vozilom.

S programom varne vožnje boste osvežili svoje znanje - predstavili vam bodo bistvene elemente, ki vplivajo na varno vožnjo:

  • Vožnja v krožiščih - predstavitev pravilnega uvoza in izvoza iz krožišča, menjava voznega pasu in nova prometna signalizacija.
  • Reakcijski čas in varnostna razdalja - vpliv motečih faktorjev med vožnjo na vašo pozornost, sposobnost odziva in reagiranja v kritičnih situacijah.
  • Obnašanje vozila na drseči in mokri podlagi.
  • Umikanje oviram - obnašanje vozila na drseči in mokri podlagi, ko nas na vozišču preseneti ovira, mi se pa ji moramo umakniti.
  • Vožnja po avtocesti - predstavitev pravilnega uvoza in izvoza z avtoceste in ostale posebnosti na avtocesti.

Program varne vožnje Radia Ognjišče in AMZS vam ob osvežitvi znanja prinaša še:

  • nove izkušnje in spoznanja o varni vožnj
  • druženje s poslušalci in sodelavci Radia Ognjišče,
  • neprecenljiv občutek, da ste naredili nekaj dobrega za svojo in varnost drugih na cesti,
  • priznanje za opravljen tečaj varne vožnje,
  • brezplačno kosilo.

Program varne vožnje
Program varne vožnje © AMZS

Naj ob koncu še dodamo, da udeležba na programu ne velja kot dodatno usposabljanje za voznike začetnike, niti ne nadomešča drugih zakonsko določenih programov.

Jožica Ličen (photo: ARO) Jožica Ličen (photo: ARO)

Po večno plačilo k Bogu odšla Jožica Ličen

Na tiho nedeljo je odšla po zasluženo plačilo k Bogu dolgoletna sodelavka in ravnateljica Škofijske Karitas Koper, Jožica Ličen. Poznali smo jo kot neutrudno prostovoljko, ki je desetletja z vsemi ...

Dr. Federico Potočnik (photo: Rok Mihevc) Dr. Federico Potočnik (photo: Rok Mihevc)

Federico Potočnik: Stavka je nujna

Stavka na pobudo Sindikata zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides se vleče že dva meseca, a rešitve še ni na vidiku. Eden od tistih, ki stavkajo, je tudi infektolog dr. Federico V. Potočnik, ...

Nekdanji vojaški vikar Jože Plut (photo: ) Nekdanji vojaški vikar Jože Plut (photo: )

Bela zastava ni ponižujoča predaja

Po dveh letih vojne v Ukrajini, ki je terjala na obeh straneh preveč smrti, je poziv papeža Frančiška k pogajanjem več kot na mestu. A nekateri odzivi so bili ob besedi »bela zastava« burni, ...

Nekdanji dijaki Škofijske gimnazije  (photo: Rok Mihevc) Nekdanji dijaki Škofijske gimnazije  (photo: Rok Mihevc)

Iz istega gnezda odleteli na različna področja

Pred začetkom tedna katoliškega šolstva smo se v Kolokviju pogovarjali z nekdanjimi dijaki Škofijske gimnazije Antona Martina Slomška v Mariboru. Ana Ferš, Larisa Krajnc, Izidor Jelenc in Metod ...

Br. Štefan Kožuh v samostanu Celice pri Cortini (photo: Rok Mihevc) Br. Štefan Kožuh v samostanu Celice pri Cortini (photo: Rok Mihevc)

Molitev je utrip, ki daje moji duši življenje #video

Osrednje misijonske govore v sklopu 19. Radijskega misijona pripravlja kapucin br. Štefan Kožuh. Nastajajo v krajih svetega Frančiška Asiškega. Prvi nagovor je nastal v Celicah pri Cortoni, ...