Alen SalihovićAlen Salihović

Rojaki so se pomerili v nogometu

Slovenci po svetu | 09.07.2019, 15:09 Matjaž Merljak

Na Brdu pri Kranju se je v soboto, 6. julija 2019, sklenilo 6. nogometno prvenstvo Slovencev po svetu, ki sta ga pripravili Izseljensko društvo Slovenija v svetu in Nogometna zveza Slovenije.

Cilj prvenstva je bilo druženje mladih Slovencev, rojenih po svetu, da prek športa z zdravim duhom v zdravih telesih občutijo in ohranjajo povezanost z matično domovino Slovenijo. Ob športnem in zabavnem druženju so imeli priložnost spoznati domovino svojih staršev oz. svojih prednikov.

Sodelovalo je okoli sto igralcev iz Argentine, Avstrije, Nemčije in Srbije. Vse tekme so potekale v Športnem centru Nogometne zveze Slovenije na Brdu pri Kranju.

Vse ekipe so se pomerile med seboj. Ekipo Avstrije so morali diskvalificirati, tretje mesto je osvojila ekipa Slovenske katoliške skupnosti iz Berlina v Nemčiji, drugo mesto ekipa slovenske reprezentance Sava iz Beograda in Pančeva in prvo mesto Slovenska nogometna reprezentanca Zedinjena Slovenija iz Buenos Airesa v Argentini.

Veselje ob osvojenem pokalu za prvo mesto
Veselje ob osvojenem pokalu za prvo mesto © Matjaž Merljak

Prvenstvo je potekalo pod častnim pokroviteljstvom predsednika republike Boruta Pahorja.

Slovenci po svetu
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...