Jure SešekJure Sešek
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Gozd (foto: Pixabay)
Gozd

Ste radi srečni? In zdravi?

| 04.07.2019, 09:15 Rok Mihevc

Nobeno zdravilo na zdravje nima tako neposrednega učinka kakor sprehod v prečudovitem gozdu. V oddaji Sol in luč smo tokrat govorili o tem, kako močan vpliv ima na zdravje preprost sprehod v gozdu.

Ste že slišali za Šinrin-joku ali gozdno kopanje? Že več desetletij velja za enega od stebrov japonske kulture, njihove umirjenosti in spokojnosti. Med gozdnim kopanjem se povežemo z naravo zadnja leta pa je tudi vse več znanstvenih dokazov, da ima izjemen vpliv na zdravje.

Dr. Qing Li je strokovnjak za gozdno medicino. Z raziskavami je dokazal, kako na nas vpliva bližina dreves; nižji krvni tlak, ublažen občutek stresa, večja vitalnost in okrepljen imunski sistem. Dr. Li je v knjigiz naslovom Z gozdom do sreče, poleg svojih dolgoletnih in mestoma kar revolucionarnih raziskav o tem, kako nam lahko moč dreves spremeni življenje, vključil tudi praktične nasvete, ki vam bodo pomagali, da tudi sami izkusite blagodejne učinke narave.

V oddaji Sol in luč na Radiu Ognjišče smo prebirali odlomke iz knjige »Z gozdom do sreče in zdravja«, ki osupne s podatki raziskav in navduši, da se tudi sami podamo v objem dreves in narave.

 

Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...