Ljubljana, četrtek, 22. avgust 2019, 19:57

Popravni izpit ni konec sveta

Manja Kristanc, ki je po izobrazbi univ. dipl. pedagoginja – andragoginja, se že vrsto let ukvarja s pomočjo staršem in otrokom na področjih učenja … Počitnice so za marsikaterega dijaka manj sproščene, saj se sooči z izkušnjo popravnega izpita. Če na prvem roku ni bil uspešen, ima avgusta še eno možnost. Skratka, pokvarjene počitnice, bi rekel marsikdo.


AMZS: »Če smo v stresu, ne sedimo za volan. Z lepimi mislimi na pot, bo varneje.

Varnost, če pogledamo celovito, se je na slovenskih cestah sicer izboljšala, toda nesreče še vedno jemljejo dragocena življenja. Ko smo za volanom, je naša odgovornost, ne le za svoje, ampak tudi za življenja vseh ostalih udeležencev.


FOTO: Ob srebrnem jubileju smo bili v dolini Soče

Dolino, ki ji daje lepoto ena od najlepših rek sveta, smo obiskali sredi visoke poletne sezone. Vsak mesec skupina radijskih sodelavcev vzame pot pod noge, ko pride na vrsto 25. dan, ker letos praznujemo petindvajset let delovanja. Cilj so oddajniki, brez katerih naš glas ne bi odmeval, tokrat smo na Bovškem.


Koalicija po oceni Grande povezana zaradi osebnih in ne državnih koristi

Koalicijski partnerji so si tik pred dopustom odprli več front. Na vladi je bilo napeto zaradi "komisarske sage". Po zavrnitvi zakona o financiranju šolstva v državnem zboru pa nekateri partnerji ocenjujejo, da vlada Marjana Šarca nima več 46 glasov. Razmerja tako nakazujejo negotovo politično jesen, ki pa bo besedah profesorja Staneta Grande ne bo prinesla nič posebnega.


Posnet drugi del filmske uspešnice o košarkarju Ranti – film bo na ogled septembra

Za film je potrebnega veliko dela. Snemanje je le del, dodati je treba zvok, glasbo, veliko ur gre v montaži, za post-produkcijo, ogromno dela je v ozadju in ko si potem ogledamo 45 minut filmske zgodbe, si mislimo, no, saj to je pa enostavno.


Franci Pliberšek: »Ne gre za medijsko zgodbo, gre za nas.«

Imamo lepo državo, ki razmeroma dobro skrbi za državljane, pa vendar so tudi med nami otroci, ki jim kaj manjka. Tako je začel pogovor direktor in lastnik podjetja MIK Celje, Franci Pliberšek.


Subliminalna sporočila v risankah

Včasih smo govorili o subliminalnih oziroma prikritih sporočilih v rock glasbi. Kaj pa risanke? Kako so v teh predstavljeni ženski in moški liki ter družina? Je LGBT agenda v njih sploh še prikrita in ali lahko govorimo že o agendi zla?


Selitev na stara leta?

Spominjam se svoje stare mame, kako je velikokrat rekla: »Toliko sem imela, danes imam pa samo to majhno luknjo.« Njene stiske nisem razumela. Prej je živela v Beli krajini, daleč od vse infrastrukture, zadnjih trideset let življenja pa v manjšem stanovanju na obrobju prestolnice. In doživela 93 let. A vsak vidi svoj položaj drugače. Odločitev, da »na stara leta« v svojem življenju nekaj spremenimo, ni enostavna. Navajeni smo svoje kuhinje, svojega dvorišča, sosedov, celo hrupa sosedovega traktorja. A vendarle so spremembe včasih nujne.


Andreja Kutnar: »Les prihaja nazaj, v naš vsakdan.«

Les je lep. Zakaj izbrati leseno pohištvo? Ker je že na dotik les prijeten, topel, ker je naravni material in študije dokazujejo, da les, vgrajen v bivalno okolje, vpliva na hitrejše okrevanje po stresu. Ljudje smo se razvili v naravi, in zaradi sodobnega načina življenja, ko se od narave oddaljujemo, jo skušamo vnesti v zaprte prostore.


Ustavni sodnik Jaklič o delitvi položajev v EU ter odločitvah ustavnih sodnikov

V oddaji Spoznanje več, predsodek smo gostili ustavnega sodnika ddr. Klemena Jakliča.


Novejše novice | Starejše novice