Ljubljana, četrtek, 20. junij 2019, 23:21

AVDIO: Več strank si želi komisarskega položaja

Proces oblikovanja evropskih institucij teče, še vedno pa ni znano, kdo iz Slovenije bo postal evropski komisar. Več koalicijskih strank je že izrazilo pripravljenost, da bi ponudilo svojega kandidata, o imenih pa so večinoma še skrivnostne. Izključena ni niti možnost, da bi vlada predlagala več kandidatov.


Karitas na teku v Ljubljani zbrala 1300 kg pomoči za družine v stiski

„Gradimo skupni DOM … ljudje ljudem” je bilo geslo torkovega 26. dobrodelnega Decathlon študentskega teka na grad. Kar 1244 tekačev in tekačic je teklo po ljubljanskih ulicah od Prešernovega trga do Ljubljanskega gradu. Tudi letos se je teku priključila Slovenska karitas. Za družine v stiski je namesto prijavnin na tek zbrala 1300 kilogramov izdelkov za slovenske družine v stiski.


Specializant družinske medicine: Najprej si želimo dobrih delovnih pogojev

Mario Bartolac, ki v času specializacije dela v Zdravstvenem domu Ljubljana v enoti Center, se pridružuje opozorilom svojih kolegov iz družinskih ambulant, da so razmere trenutno nevzdržne in da jim zmanjkuje časa za kakovostno obravnavo pacientov.


Novi nuncij obiskal Maribor

Apostolski nuncij v Sloveniji, nadškof Jean-Marie Speich je včeraj prvič obiskal mariborsko nadškofijo. Po pozdravu uslužbencev na nadškofiji se je zadržal v pogovoru z mariborskim nadškofom metropolitom Alojzijem Cviklom, ki mu je predstavil razmere v nadškofiji.


Več prejemnikov denarne pomoči. Je to sad dela Šarčeve vlade?

Mineva leto dni od zadnjih volitev v državni zbor. Če smo včeraj nekoliko več pozornosti namenili vladnim, bomo danes opozicijskim strankam. V SDS eno leto po volitvah opozarjajo, da se vlada slabo spopada z notranjimi in zunanjimi izzivi. V NSi pa dodajajo, da premier Marjan Šarec z ekipo, ni postregel z ukrepi, ki bi stanje v državi izboljšali.


Kranjski zdravnik: Želimo več časa za paciente

S podajanjem odpovedi so družinski zdravniki opozorili na nevzdržnost razmer pri svojem delu. Bojijo se, da niso več zdravniki, ampak administratorji. »Pogosto slišimo od ljudi, da s tem, ko smo dali odpovedi, kršimo Hipokratovo prisego, jaz pa pravim ravno obratno,« je za naš radio povedal specialist družinske medicine v Zdravstvenem domu Kranj doc. dr. Luka Kristanc.


AVDIO: V Novem mestu se veselijo mladih prostovoljcev pri Karitas

Karitas stolne župnije Novo mesto se lahko pohvali z redno pomočjo in svetovanjem ljudem v stiski, z mladimi prostovoljci, vesela pa je tudi dejavne podpore s strani dekana Silvestra Fabijana.


AVDIO: Podbersič proti ukinitvi SCNR in Pričevalcev, podporo obojemu izrekel tudi Pahor

»Resnica je zagotovilo svobode,« je ob 30-letnici prve spominske slovesnosti v Kočevskem Rogu dejal zgodovinar dr. Renato Podbersič.


AVDIO: Kočevski Rog, kraj spomina in opomina na tisoče nedolžnih pobitih, vabi že 30 let

Več sto ljudi se je danes zbralo pred kapelo Božjega usmiljenja v Kočevskem Rogu na že 30-ti spominski slovesnosti za pobite domobrance in žrtve revolucionarnega nasilja.


Park prostoživečih živali z namenom izobraževanja in skrbi za ogrožene živalske vrste

V Vintarovcih v občini Destrnik so v začetku tedna predstavili Park prostoživečih živali, ki bo navduševal vse generacije. Park se izvaja v sklopu Strategije lokalnega razvoja LAS Bogastvo podeželja in je delno sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Nosilec projekta in lastnik parka, ki se razteza na treh hektarjih in ponuja 80 različnih vrst živali ter bo uradno odprt prihodnje leto je Aleksander Horvat.


Novejše novice | Starejše novice