Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović

Papež namenil 100 tisoč evrov Grški karitas

Cerkev po svetu | 09.05.2019, 10:11 Marta Jerebič

Papež Frančišek je daroval 100 tisoč evrov Grški karitas za pomoč migrantom. Kardinal Konrad Krajewski, ki je odgovoren za razdeljevanje papeževe pomoči revnim, se namreč te dni mudi na grškem otoku Lezbos, skupaj z atenskim nadškofom in predsednikom Komisije škofovskih konferenc Evropske unije.

Včeraj so obiskali begunski center Team Humanity, ob tem so povedali, da jih je poslal papež, saj je Evropa pozabila na številne migrantske centre v Grčiji, kjer se nahaja več kot 70 tisoč migrantov. Eden od zdravnikov je povedal, da vsako bolezen zdravijo s paracetamolom, saj drugega nimajo.

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...