Štefan IskraŠtefan Iskra
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović
Pogled (foto: ARO)
Pogled

VIDEO: Richard Cole: Mož, ki je Boga vprašal, kakšen je smisel življenja

| 16.04.2019, 17:20

16. avgusta, leta 2005 je Richard Cole doživel izven-telesno izkušnjo in, po njegovem pričevanju, govoril z Bogom. Srečanje mu je za vedno spremenilo življenje. Kasneje je povedal: "Zdaj preučujem Sveto Pismo. Pred kratkim sem bil krščen in ljudje me sprašujejo: "Zakaj si se dal krstiti zdaj?", in moj odgovor je: "Ker je tako prav." Ne vem kaj naj odgovorim. Mislim, da ni potrebno, da si krščen, da prideš v nebesa. Vem pa nekaj, hočem slediti Jezusovim stopinjam."

Pričevanje ste lahko slišali v današnji oddaji Sol in luč. Navajamo kratek odlomek:

Opazoval sem, kako so me odpeljali v operacijsko sobo. Hotel sem zaklicati, naj mi vendar dajo večji odmerek, ker še nisem spal, toda nisem mogel govoriti. Nisem čutil bolečin, ust pa tudi nisem mogel odpreti, navkljub velikemu naporu.

Ležal sem na mizi, okrog mene so stali trije zdravniki in dve sestri. Vsi so bili pripravljeni na operacijo.

Slišal sem, kako je zdravnik prosil sestro za skalpel, s katerim mi je odprl trup od prsnice do trebuha. Nato je vzel žago in ko so mi iz prsi vzeli srce, se mi je stemnilo pred očmi. Še vedno sem bil priseben, toda slep. Bilo je, kot bi bil zavit v gosto črno meglo, v tistem trenutku pa sta čez mojo desno ramo švignila dva žarka svetlobe.

Obrnil sem se, da bi pogledal odkod njun izvor, ko sem zaslišal glas, ki je bil zelo mogočen. Ne glasen, toda rekel mi je, naj se ne obrnem.

Pomislil sem: "Zakaj pa ne?" in glas je rekel: "Ne obrni se, ker, če me boš videl, boš moral tu ostati. Lahko ostaneš, toda zate imam nalogo. Če me ne boš ubogal, ne bom zadovoljen, nezadovoljnega pa me res nočeš videti."

Več v videu. Dovoljenje za objavo posnetka s slovenskimi podnapisi nam je velikodušno odstopila Skupnost "Živeti za Kristusa" - "Living For Christ".

Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...