Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Kristjani v Iraku (foto: Vatican News)
Kristjani v Iraku

Kristjani v Iraku v pričakovanju velike noči

Svet | 15.04.2019, 10:22 Marjana Debevec

Kristjani na planoti Ninive, pa krščanske skupnosti beguncev v Kurdistanu bodo letos lahko pripravile procesije, križev pot in slovesnosti za veliko noč. Približno polovica družin se je vrnila v vasi, ki jih je uničila Islamska država, bojijo pa se, da ne bo denarja za obnovo domov in infrastrukture.

"V velikem tednu, ko oznanjamo Kristusovo vstajenje, želimo, da se ta zmaga dotakne tudi vsakdanjega življenja tukajšnjih kristjanov. Obnovo je treba dokončati, odstraniti ruševine in na novo zgraditi hiše.

Treba je ustvariti družbo blagostanja – sedaj je namreč pomanjkanje dela. Na kristjane pa vplivajo tudi demografske spremembe, pa tudi strah, da bi vlada zemljo razdelila prebivalcem, ki niso kristjani", je povedal župnik v Karemlashu p. Paolo Tabith. Kristjani po njegovih besedah na planoto Ninive prinašajo mir, veselje, modernost. Njihovo mesto je od vedno bilo v tej deželi, kjer želijo tudi ostati.

Svet, Cerkev po svetu
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...