Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović
Mednarodna konferenca o trgovini z ljudmi (foto: Vatican News)
Mednarodna konferenca o trgovini z ljudmi

»Trgovanje z ljudmi je zločin proti človeštvu!«

Svet | 12.04.2019, 10:47 Marjana Debevec

Papež Frančišek je včeraj popoldne nagovoril udeležence mednarodne konference o trgovini z ljudmi. Kljub številnim naporom je po njegovih besedah na tem področju treba še veliko storiti.

Gre namreč za zapleten in temačen pojav, ki prizadene svobodo in dostojanstvo žrtve ter razčloveči tistega, ki to dejanje vrši.

"Brez dvoma gre za zločin proti človeštvu! Z enako resnostjo mora biti obravnavano vsakršno zasramovanje svobode in dostojanstva vsakega človeka, pa naj bo to naš sodržavljan, ali tujec," je dejal sveti oče.

Ob tem je papež poudaril prizadevanja mnogih lokalnih Cerkva za preprečevanje trgovine z ljudmi, nudenje pomoči žrtvam in iskanje krivcev. Po njegovih besedah gre za zelo zahtevno področje, zato naj bi se te skupine povezovale tako lokalno, kot tudi na mednarodni ravni.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...