Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović

AVDIO: Ribniški pasijon

Cerkev na Slovenskem | 09.04.2019, 12:26 Petra Stopar

Dvakrat si bo letos možnost ogledati največji kulturni projekt ribniške doline, Ribniški pasijon, in sicer na cvetno soboto in na velikonočni ponedeljek.

Uprizoritev zgodbe o Kristusovem trpljenju, smrti in vstajenju bo letos temeljila na geslu »Daritev za grehe sveta«. Pri pasijonu sodeluje več kot 150 faranov različnih župnij in generacij s širšega ribniško-kočevskega območja. Pri predstavi sodelujeta tudi številčni zbor in spremljevalna skupina.

Uprizoritev traja 45 minut. Pred dvorano bodo branjevke poskrbele za prijazen sprejem, topel čaj in domače dobrote, na voljo bodo tudi zgoščenke pasijonskih pesmi. Vstop v dvorano bo možen od 18. 30 dalje, sam pasijon pa se bo začel ob 19. uri, tako v soboto, 13. aprila, v športni dvorani v Sodražici, kot 22. aprila v športnem centru v Ribnici.

Cerkev na Slovenskem, Oddaje
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...