Jure SešekJure Sešek
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Slovenski družinski dan

Slovenci po svetu | 20.03.2019, 18:20 Matjaž Merljak

Slovenski pastoralni center iz Bruslja je konec tedna pripravil Slovenski družinski dan. Kljub slabemu vremenu, je bilo vzdušje odlično.

Slovenski župnik v Belgiji in na Nizozemskem dr. Zvone Štrubelj je dejal, da je bila tema tega dne Družina daje skupnosti, skupnost daje družini: "To je danes zelo, zelo pomembno, tudi za vse naše mlade družine z otroki."

Iz Luksemburga so se pripeljali s petimi avti, pet družin, iz Haga ena, iz Bruslja je prišlo sedem družin. Z letalom so pripotovali voditelja dr. Jože Ramovš in žena Ksenja iz inštituta Antona Trstenjaka ter vzgojiteljica Martina Svetlin. V kuhinji je bila ekipa treh sodelavcev. Pri skupinskem delu z otroki je sodelovalo sedem animatorjev. Tako so dobili "sončke" (najmlajši do šest let), "čebelice" (otroci od šest do deset let) in "katapulte" (najstnike od enajst do šestnajst let).

Srečanje so sklenili z zahvalno mašo
Srečanje so sklenili z zahvalno mašo © SPC Bruselj

Srečanje so sklenili z zahvalno sveto mašo. "To je priprava na naš jesenski družinski seminar, ko se konec tedna dobimo in govorimo o odnosih v družini in o vzgoji," je še dejal dr. Štrubelj.

Udeleženci družinskega dne
Udeleženci družinskega dne © SPC Bruselj

 

Slovenci po svetu
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...