Jure SešekJure Sešek
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Mohorjev dom v Celovcu sedež Mohorjeve družbe Celovec (foto: Mohorjeva.at)
Mohorjev dom v Celovcu sedež Mohorjeve družbe Celovec

Knjige mojega življenja

Slovenci po svetu | 20.03.2019, 07:44 Matjaž Merljak

Celovška Mohorjeva družba in Katoliški dom posvete Sodalitas pripravljata skupne prireditve v Knjižnem centru Mohorjeve v Celovcu. Gostje bodo: Horst Ogris, dr. Engelbert Guggenberger in Ljudmila Novak.

Prvi večer v nizu bo danes, v sredo, 20. marca 2019, ob 18. uri. O svojih knjigah bo govoril Horst Ogris, moderatorka bo Darka Zvonar Predan, za pevski program bo poskrbel cerkveni zbor iz Slovenj Plajberka pod vodstvom Kristijana Lauseggerja.

Horst Ogris (*1946) je novinar in kulturni delavec, bil je dolgoletni kulturni urednik Slovenskega sporeda ORF. Leta 2013 je postal predsednik društva Memorial Kärnten-Koroška, ki se na miroljuben način bori proti oživljanju fašizma, nacionalsocializma, rasizma ter antisemitizma. Leta 2009 je na Dunaju prejel srebrno častno odličje za zasluge za Republiko Avstrijo. Izpostaviti je treba vlogo prevajalca slovenske sodobne književnosti in podporo slovenskemu mladinskemu lutkovnemu gledališču na Koroškem. Za publicistične in novinarske dosežke je prejel Jurčičevo nagrado 2006. Sklad Josipa Jurčiča sta ustanovila Nova revija in Društvo slovenskih pisateljev.

V sredo, 3. aprila 2019, ob 18. uri bo gost škofijski administrator dr. Engelbert Guggenberger, moderator pa rektor tinjskega doma Jože Kopeinig, za pevski program bo poskrbel zbor Mohorjan pod vodstvom Pavla Zablatnika.

V sredo, 8. maja 2019, ob 18. uri bo gostja predsednica Komisije za odnose državnega zbora s Slovenci v zamejstvu in po svetu Ljudmila Novak, moderator bo Bojan Wakounig.

Slovenci po svetu, Kultura
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...