Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović
20. Tabor slovenskih otrok SSK (foto: Svetovni slovenski kongres SSK)
20. Tabor slovenskih otrok SSK

SSK pripravlja 23. tabor otrok

Slovenci po svetu | 13.03.2019, 07:42 Matjaž Merljak

Svetovni slovenski kongres SSK v letošnjem poletju pripravlja že 23. tabor, ki je namenjen mladim med desetim in petnajstim letom starosti, ki živijo izven meja Slovenije in imajo slovenske korenine.

23. Taboru slovenskih otrok po svetu pripravljajo v sodelovanju s šolo preživetja »Laris Survival School« v bližini Ivančne Gorice in bo potekal od 27. julija do 3. avgusta 2019.

Osrednji namen tabora je krepitev ljubezni do Slovenije in slovenskega jezika. Pogovorni jezik je slovenski, a je zelo primeren tudi za tiste, ki še ne govorijo ali razumejo (dobro) slovensko. V dopoldanskem času bodo udeleženci bogatili znanje slovenščine -pouk bo potekal v več nivojih (glede na predznanje), popoldan in zvečer pa bodo spoznavali kulturno in naravno dediščino okolico Ivančne Gorice, se zabavali na različnih ustvarjalnih delavnicah ter preprosto uživali v druženju, športnih aktivnostih in družabnih igrah.

Prijavnice so na voljo na spletni strani. Prijave zbirajo do 20. maja 2019 oz. do zapolnitve prostih mest.

Tabor pripravljajo s podporo Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Več o 22. Taboru SSK slovenskih otrok po svetu

Slovenci po svetu
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...