Jure SešekJure Sešek
Aleš KarbaAleš Karba
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

V NSi razkrili še enega kandidata za evropskega poslanca, na listi bo tudi Žiga Turk

Slovenija | 08.03.2019, 17:21

V NSi so pred kratkim končali ugibanja o tem, kdo bo na vrhu seznama kandidatov za volitve v Evropski parlament. Kot je znano, je nosilka postala Ljudmila Novak. Mediji med tiste, ki bi še lahko sestavljali strankino listo, že dalj časa uvrščajo dr. Žigo Turka. V NSi so zdaj uradno potrdili, da je sprejel njihovo povabilo.

Predsednik NSi Matej Tonin je pojasnil, da želi stranka za volitve v Evropski parlament ponuditi kandidate, ki poznajo Evropsko unijo, se znajdejo v njenih ustanovah in lahko v Bruslju takoj začnejo zastopati interese naše države. Prav zato so se obrnili na dr. Turka. "Želim si, da je dr. Turk izvoljen, saj bo s tem Evropski parlament dobil poslanca, ki si želi ohraniti Evropsko unijo in jo narediti bolj učinkovito."

Dr. Turk je sporočil, da si želi bolj pragmatične Evropske unije, ki se ne bo ukvarjala s stvarmi, ki se jih ne da spremeniti. Če bo izvoljen, se bo zavzemal za varnost v smislu nadzora mej in preprečevanja terorističnih napadov, prav tako je njegova vizija, da Evropska unija ostane območje razvoja znanja in se razvija kot geostrateški igralec, dr. Turk pri delu Evropske unije tudi ne želi več izgovorov, da gre za nedokončan projekt. "Resnično me zanima, koliko volivcev v Sloveniji podpira idejo in vizijo, za katero se v vsem svojem delovanju zavzemam." Zakaj se bo za sedež v Evropskem parlamentu boril na listi NSi? "NSi vnaša v slovenski politični prostor zmernost, konstruktivnost, našli pa so tudi zelo dobro ravnotežje med spoštovanjem tradicionalnih vrednot in podjetnostjo. V svojo politiko pa vključujejo tudi skrb za ljudi in okolje." Dr. Turk bo osmi na seznamu.

V NSi morajo predstaviti še enega kandidata, to bodo storili do konca meseca. Še vedno obstaja tudi možnost sodelovanja s SLS, čeprav po Toninovih besedah ni zelo velika, saj je veliko govora tudi o morebitnem sodelovanju SLS s SDS. Tonin je kljub temu v rednih stikih s predsednikom SLS Marjanom Podobnikom.

Slovenija, Svet, Politika, Evropska Unija
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...