Ljubljana, torek, 12. november 2019, 20:49

Križ, ki ga je blagoslovil papež Frančišek

Nenadno sporočilo, da nas bo papež Frančišek sprejel v avdienco, mi sprva ni predstavljalo priložnosti, ampak sprožilo številne izgovore, zakaj ne morem v Rim.

Misija končana? Še zdaleč ne!

»Tako nasmejane te še nisem videl!« To mi je šef rekel dan po srečanju s papežem Frančiškom.

Križ, ki ga je blagoslovil papež Frančišek

Nenadno sporočilo, da nas bo papež Frančišek sprejel v avdienco, mi sprva ni predstavljalo priložnosti, ampak sprožilo številne izgovore, zakaj ne morem v Rim.

Sklenil se je škofijski postopek beatifikacije Chiare Lubich

V Frascatiju blizu Rima se je z nedeljsko slovesnostjo uradno sklenila škofijska faza postopka za beatifikacijo ustanoviteljice Gibanja fokolarov Chiare Lubich. Postopek se bo sedaj nadaljeval na Kongregaciji za zadeve svetnikov v Vatikanu.

Zgled sv. Martina vabi k veselju in dejavni dobroti

Danes goduje sv. Martin, ki je pred 17. stoletji kot vojak jasno pokazal, kaj pomeni dejavna krščanska drža. Njegova velikodušna delitev plašča s prezeblim revežem je postala legenda. Vse njegovo kasnejše življenje redovnika, duhovnika in škofa, pa je njegove sodobnike predvsem z zgledom nagovarjalo k skromnosti do sebe in dobroti do soljudi.

Srečanje z rojaki iz Melbourna

Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Peter J. Česnik je obisk rojakov v Avstraliji nadaljeval s srečanjem s predstavniki slovenskih ustanov iz Melbourna z okolico. Potekalo je v Avstralsko slovenskem kulturnem in športnem društvu Ivan Cankar v Geelongu, uro vožnje iz Melbourna.

Varnostniki niso vedeli, kaj bi z menoj

Med zbranimi za srečanje s papežem sem se znašla resnično tik pred zdajci. O takšnih priložnostih ne gre razmišljati, saj so večinoma dane le enkrat. Nihče od nas ni vedel, kaj lahko pričakujemo, smo si pa želeli doživeti, videti, občutiti vsaj nekaj, kar bi dalo znamenje tudi srebrni obletnici radijskega dela.

Sveti oče: Današnji čas bogat spoznanj o vesolju, a reven ...

Papež Frančišek se je v današnjem opoldanskem nagovoru dotaknil evangeljskega odlomka, ki nam po njegovih besedah ponuja čudovit Jezusov nauk o vstajenju od mrtvih. Po molitvi Angel Gospodov in blagoslovu pa je sveti oče nekaj misli namenil Južnemu Sudanu ter povabil vernike k skupni molitvi zanj in tudi za Bolivijo.

Srce se ne boji - Franc Nahtigal

Časopis Slovenec je 23. junija 1942 objavil tole novico: Komunistični partizani ubili štiri slovenske duhovnike. Vsa divjost protinarodnega partizanstva se je usmerila proti slovenski duhovščini. Ljubljana 22. junija. Po Ljubljani se je raznesla žalostna, grozna in skoraj neverjetna vest, da so komunistični partizani ubili župnika in kaplana v Šentrupertu na...

Tega si niti v sanjah nisem predstavljala ...

Tanji Dominko se je pred šestimi leti, ko je stala na Trgu sv. Petra ob prvem angelusu papeža Frančiška po njegovi izvolitvi, zdelo, da jo je doletel svet trenutek.

Naš gost: Draga Gelt

Folklora, gledališče, poučevanje slovenščine, popis dosežkov Slovencev v Avstraliji, slikanje, pisanje pesmi - vse to so dejavnosti Drage Gelt iz Melbourna. Ko je v Ljubljani končala učiteljišče, zanjo ni bilo prostora, saj ni bila 'primerna kandidatka'. Pot jo je nato vodila v Nemčijo in leta 1968 je prispela v Avstralijo.

Aktualno

Sveti oče: Današnji čas bogat spoznanj...

Papež Frančišek se je v današnjem opoldanskem nagovoru dotaknil evangeljskega odlomka, ki nam po njegovih besedah ponuja čudovit Jezusov...

Slovenija

Lahko vlada konča mandat brez Levice?

Manjšinska vlada lahko tudi po razhodu z zunajkoalicijsko partnerico Levico deluje do konca mandata, vendar se bo morala s posameznimi opozicijskimi...

Komentarji

Misija končana? Še zdaleč ne!

»Tako nasmejane te še nisem videl!« To mi je šef rekel dan po srečanju s papežem Frančiškom.


Svet

Sklenil se je škofijski postopek...

V Frascatiju blizu Rima se je z nedeljsko slovesnostjo uradno sklenila škofijska faza postopka za beatifikacijo ustanoviteljice Gibanja fokolarov...

Slovenci po svetu

Srečanje z rojaki iz Melbourna

Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Peter J. Česnik je obisk rojakov v Avstraliji nadaljeval s srečanjem s predstavniki slovenskih ustanov iz...

Radijski utrip

Križ, ki ga je blagoslovil papež...

Nenadno sporočilo, da nas bo papež Frančišek sprejel v avdienco, mi sprva ni predstavljalo priložnosti, ampak sprožilo številne izgovore,...

Z vami v etru:

Današnji molitveni namen:

za pravično rešitev svakovega sodnega postopka; za zdravje in božje varstvo vnukov, da bi Vid in Luka uspešno končala šolo; v zahvalo za vse milosti in razumevanje v širši družini; da bi prijateljica uspešno opravila vozniški izpit; za zdravje hudo poškodovanega mladega fanta in njegove svojce.


Sporočite nam svoj molitveni namen!

vabljeni k ogledu
vabljeni k ogledu
vabljeni k ogledu
vabljeni k ogledu
vabljeni k ogledu