Ljubljana, četrtek, 21. marec 2019, 12:56

Vpliv skrbi na našo prihodnost kot vpliv žvečenja na reševanje enačbe

Zakaj nas tako dušijo skrbi? Kdaj je prav, da jih predamo v božje roke in dovolimo, da Bog poskrbi za nas? Na ta vprašanja smo v oddaji "Za življenje" skušali odgovoriti z zaporniškim duhovnikom Robertom Friškovcem.


Brezhibnost vozila - kaj pa voznika? Pojdite z nami na program varne vožnje

Večina je prepričana, da sodi med dobre voznike. Ne preučujemo, ne kritiziramo, le svetujemo,  je v Svetovalnici dejal inštruktor varne vožnje AMZS-ja, trudijo se za višji nivo varnosti na cestah. Statistika kaže, da mnogi živimo v zmotnem prepričanju o svojih vozniških sposobnostih, tudi zato, ker se ne prepričamo, kakšni so z leti naši odzivi in reakcije.


Dvanajst žensk v mrazu in ledu, v moči sodelovanja

Kmalu bo leto dni, kar so dekleta iz evropskih in arabskih držav osvojila severni pol. Tisoč jih je želelo biti del te skupine, izbranih je bilo dvanajst, med njimi slovenska novinarka, Nataša Briški.


Marko Juhant: »Problem je, ker ne znamo odpuščati«

Že daljše obdobje nas spremlja lepo vreme. Dnevi so lepi, pa so tudi dobri? To je odvisno od nas, od našega ravnanja s tistimi, ki jih imamo najraje in jih cenimo.


Film o slovenski himni

Ni samo Prešernova, njegovo je besedilo, avtor glasbe pa je Stanko Premrl. In na to dejstvo prepogosto pozabimo. V želji razširiti zavedanje o ustvarjalcu slovenske himne so domačini iz Podnanosa, odkoder je Stanko Premrl, posneli film o nastanku himne slovenskega naroda.


Treba je biti človek, to je najpomembneje tudi v poslovnem svetu

Delo z ljudmi je najlepše, v več pogledih tudi najzahtevnejše. Med zasebnim in strogo službenim je treba imeti ravnovesje. Vsak zaposlen se mora zavedati ciljev, ki jih postavi vodstvo. Cilje je treba doseči.


Odgovorno na pot - Varno na vrh!

Ob 25. obletnici delovanja Radio Ognjišče skupaj z AMZS prav za vas organizira poseben program varne vožnje z namenom preveriti vozne sposobnosti in se preizkusiti v nepredvidljivih situacijah, ki vas čakajo v prometu.


Sem mama in ne zmorem vsega

Mora mama res znati in narediti vse? Na to vprašanje smo skušali odgovoriti v Svetovalnici, v kateri smo gostili ženo in mamo treh otrok Minko Mehle, avtorico bloga »Oaza za mame«. Na njem odkrito piše o starševstvu.


Smisel življenja v Svetem pismu

Kako najti dragoceno reč, ki ji pravimo smisel, je vprašanje, ki si ga človek zastavlja že tisočletja in prav toliko kot je let je tudi odgovorov nanj. O smislu smo se v oddaji »Sol in luč« zazrli tudi v Sveto pismo.


Umijmo si obraz in prenovimo srce

Pot k veliki noči nas spodbuja, da umijemo svoj obraz, prenovimo svoje srce ter s pokoro, spreobrnjenjem in odpuščanjem zaživimo vse bogastvo milosti velikonočne skrivnosti. O potovanju k našemu največjemu prazniku smo razmišljali z uršulinko s. Marjeto Pijo Cevc.


Novejše novice | Starejše novice