Ljubljana, nedelja, 18. avgust 2019, 05:17

V Radencih preganjamo oblake. Jutri bo sonce!

Zaradi del na avtocesti malo daljša vožnja; oblačno vreme; skok v hladnejši plavalni bazen, pa nato v 36 stopinj Celzija topli vrelec in spet nazaj; dež, ki te na bazenu sploh ne moti, saj si že moker; znani obrazi, ki se jih spominjam iz prejšnjih radijskih počitnic, pa čeprav sem se jih doslej udeležila samo dvakrat; prijazno hotelsko osebje, ko naletiš na težavo – to so prvi vtisi kratkega poletnega oddiha poslušalcev Radia Ognjišče v Radencih. Da so naši poslušalci, nekateri izražajo tudi z našo majico, zato tudi vi ne odlašajte z njenim nakupom (naročila zbira tajništvo).


Vsaka potepuška mačka je imela nekoč lastnika

V poletnem času moramo tudi živalim posvetiti drugačno nego. Kar potrebuje človek, to potrebuje tudi žival. Vsi potrebujemo zavetje, senco in svežo vodo. Divje živali pri tem niso izjema.


Radi bi kreativen team, a ljudem, ki so del tega teama, ne dovolimo izraziti mnenja

Petindvajset let nazaj je biti direktor pomenilo nekaj povsem drugega, kar to pomeni danes. Mnogi tega ne razumejo in težko sprejmejo. Posledično je danes veliko ljudi zelo nezadovoljnih z vodenjem.


Evtanazija: »Ko se enkrat začne o teh stvareh razmišljati in pravno razsojati, ne vemo, kje se bo zadeva končala.«

Ob življenjski zgodbi Francoza Vincenta Lamberta, ki so ga zdravniki prejšnji mesec odklopili od hrane in vode, so se odprla številna etična vprašanja. O tem smo v oddaji Kultura odnosov govorili s p. Tadejem Strehovcem.


Dolina reke Soče poleti poka po šivih

Slovenija ima številne naravne lepote, ki v zadnjih letih privabljajo vse več turistov. To smo občutili tudi ob minulem četrtkovem obisku Bovca ter Kanina, kjer je rast tujih obiskovalcev skokovita. Je prepoznavna Outdoor destinacija.


Tudi poleti prijajo toplice

Kratek poletni oddih poslušalcev Radia Ognjišče v Radencih od 2. do 4. avgusta.


Popravni izpit ni konec sveta

Manja Kristanc, ki je po izobrazbi univ. dipl. pedagoginja – andragoginja, se že vrsto let ukvarja s pomočjo staršem in otrokom na področjih učenja … Počitnice so za marsikaterega dijaka manj sproščene, saj se sooči z izkušnjo popravnega izpita. Če na prvem roku ni bil uspešen, ima avgusta še eno možnost. Skratka, pokvarjene počitnice, bi rekel marsikdo.


AMZS: »Če smo v stresu, ne sedimo za volan. Z lepimi mislimi na pot, bo varneje.

Varnost, če pogledamo celovito, se je na slovenskih cestah sicer izboljšala, toda nesreče še vedno jemljejo dragocena življenja. Ko smo za volanom, je naša odgovornost, ne le za svoje, ampak tudi za življenja vseh ostalih udeležencev.


FOTO: Ob srebrnem jubileju smo bili v dolini Soče

Dolino, ki ji daje lepoto ena od najlepših rek sveta, smo obiskali sredi visoke poletne sezone. Vsak mesec skupina radijskih sodelavcev vzame pot pod noge, ko pride na vrsto 25. dan, ker letos praznujemo petindvajset let delovanja. Cilj so oddajniki, brez katerih naš glas ne bi odmeval, tokrat smo na Bovškem.


Koalicija po oceni Grande povezana zaradi osebnih in ne državnih koristi

Koalicijski partnerji so si tik pred dopustom odprli več front. Na vladi je bilo napeto zaradi "komisarske sage". Po zavrnitvi zakona o financiranju šolstva v državnem zboru pa nekateri partnerji ocenjujejo, da vlada Marjana Šarca nima več 46 glasov. Razmerja tako nakazujejo negotovo politično jesen, ki pa bo besedah profesorja Staneta Grande ne bo prinesla nič posebnega.


Novejše novice | Starejše novice