Ljubljana, sobota, 20. april 2019, 10:48

Večnost bo prekratka, da bi se Bogu zahvalil za vse, kar je storil zame

V življenju sem iskal smisel. Spraševal sem se zakaj živim, od kod je ta svet, kaj delam na tem svetu. Namreč, moja družina s katere izhajam, ni bila verna in tako sem smisel iskal vsepovsod.


VIDEO: 6. misijonski večer: Premalo smo velikonočni kristjani

6. misijonski večer je bil v znamenju pogovora o bolnih, umirajočih in upanju, ki ga imamo kristjani. Na večno življenje. Z nami je bil p. Toni Brinjovc, ki ima kar nekaj izkušenj z mladimi in bolnimi. Veliko pa je bilo klicev poslušalk in poslušalcev.


VIDEO: Bolezen je rodovitno polje

»Bolniki so del telesa Cerkve ali ko zbolijo mladi« je nosilna tema 6. dne Radijskega misijona, o kateri je v misijonskem nagovoru razmišljal p. Toni Brinjovc, ki je nekaj let delal kot bolniški duhovnik.


Mladi bolniki: Ko odrežeš cvetočo vejo na drevesu...

V letošnjem Radijskem misijonu izpostavljamo življenje. Kako o njem govoriti ob bolezni, smo v Svetovalnici povprašali s. Emanuelo Žerdin, ki je medicinska redovna sestra.


Bog, ki je trpel…

Ljudje so izdelali zelo različne podobe svojih bogov – od zlatih ležečih kipov do napisanih besed ali virtualnih podob… V Katoliški Cerkvi je drugače – imamo Boga, ki je postal človek in ga zato prikazujemo kot človeka – kot otroka, odraslega in tistega, ki je zaradi nas umrl na križu.


VIDEO: 5. misijonski večer: Spoved je pustolovščina!

Prevečkrat si Boga predstavljamo kot hudega sodnika, zato se zdi, da prav zaradi tega težje pristopimo k zakramentu sprave. Tudi mislimo si, da smo še kar v redu v primerjavi z drugimi. Da bi se lažje odločili za spoved, smo 5. dan Radijskega misijona posvetili prav pripravi nanjo. O pomenu podobe Boga so se pogovarjali Ana Vanessa Bogataj, Nikolaj Candellari, Martin Robba in kapucin br. Jaro Knežević.


V petek tudi letos spovedni dan

Veseli nas, ker se je tudi letos na našo prošnjo odzvalo precej duhovnikov in redovnikov in bo v petek, na predzadnji dan letošnjega radijskega misijona, v veliko cerkvah po Sloveniji  priložnost za sprejem zakramenta svete spovedi. Končni odgovor na povabilo k spreobrnitvi je prav v koraku priznanja in obžalovanja grehov ter sprejem zakramentalne milosti, ko Bog po duhovniku spregovori odrešujoče besede: "Tvoji grehi so odpuščeni, pojdi v miru!"


VIDEO: Jezus te resnično gleda, a ne kot doberman

»Oh, to primerjanje z drugimi … Oh, ta potreba, da sami sebi dajemo vrednost in se povzdigujemo nad druge … Od kod ta skušnjava, da bi o drugih govoril slabo, da bi se sam vsaj za hip počutil boljšega … Le od kod je v meni strah, da nisem vreden ljubezni in da moram sam poskrbeti zase …« V osrednjem misijonskem nagovoru 5. dne je razmišljal br. Jaro Knežecić.


Sem kar v redu! Ubil nisem nikogar in redno hodim k maši...

Ob naslovu 5. misijonskega dne »V primerjavi z drugimi sem kar v redu« je duhovnik dr. Roman Globokar spregovoril o zakramentu spovedi. Nanj je potrebno gledati kot na dar človeku, saj mu pomaga naravnati življenje v pravo smer.


Resnica ne potrebuje kamenja, da bi se z njim branila

Ob pomembnih trenutkih življenja radi pomislimo na naše osebno stanje, kako je z nami. In če se morda pripravljamo na srečanje z Bogom, zakrament spovedi, ko v vsej svoji iskrenosti stojimo pred njim, se tudi zavedamo njegove dobrote in ljubezni, ki nas vabi k sebi.


Novejše novice | Starejše novice