Štefan IskraŠtefan Iskra
Marko ZupanMarko Zupan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Izšlo je februarsko Ognjišče

Radijski utrip | 01.02.2019, 14:43 Matjaž Merljak

Mesec februar je povezan s kulturo, saj osmega v mesecu praznujemo slovenski kulturni praznik, v tem mesecu je tudi svetovni dan bolnikov, v začetku meseca pa svečnica, dan posvečenega življenja. Kako so te vsebine prisotne v februarskem Ognjišču, nam je povedal urednik Matej Erjavec.

Gostja meseca je Ireno Avsenik Nabergoj, ki je veliko svojega raziskovanja posvetila duhovnosti pisatelja Ivana Cankarja.

Velja prebrati tudi intervju z Miranom Tepešem, ki se ga mnogi spomnite kot smučarskega skakalca, danes ga pa lahko vidimo kot pomočnika vodje tekmovanj svetovnega pokala v ženskih smučarskih skokih. Razložil je, kako je prišlo do uvedbe vetrne izravnave in tudi o svojih jadralskih podvigih.

Ognjišče je bilo na obisku pri izvajalcih Pomoči na domu v okviru doma ostarelih Rakičan v Prekmurju. V drugem nadaljevanju rubrike za zakonce Midva gradiva zakon je v ospredju gradnja in učenje pogovarjanja. V prilogi je tokrat zelo zanimiva predstavitev slovenske poštne znamke, ki praznuje 100-letnico.

Mladi sodelavci mesečnika so obiskali že 4. sejem ilustratorstva in se pobližje seznanili s to tehniko ustvarjanja. V Mladinski prilogi se Robert Friškovec sprašuje, kako mlade danes navdušit za mladinska srečanja, na straneh, ki jih pripravljajo z Združenjem animatorjev Slovenije, pravijo, da je zdaj čas, ko morajo animatorji zavihati rokave, na glasbenih straneh gostijo zelo uspešnega mladega slovenskega saksofonista, skladatelja in dirigenta Lenarta Krečiča.

Za tiste, ki iščejo navdih za potep na prostem, predstavljajo Pot Jeprškega učitelja pri Kranju in vabijo na potep na Nanos.

Radijski utrip
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...