Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
COMECE (foto: CTV)
COMECE

Kako vplivati na evropsko politiko?

Slovenija | 19.02.2019, 09:34 Marta Jerebič

Komisija škofovskih konferenc Evropske unije poziva k udeležbi na evropskih volitvah v letošnjem maju. Kot poroča spletni portal Družine, je v izjavi za javnost poudarila, da volitve niso le pravica in dolžnost, ampak tudi možnost, da konkretno sooblikujemo izgradnjo Evrope.

Škofje pozivajo vse evropske državljane, naj oddajo svoj glas na evropskih volitvah, da se bodo evropski projekti lahko nadaljevali. Poudarjajo, da bodo volilni izidi vplivali tudi na mednarodno skupnost in na odločitve, ki zadevajo celotno človeštvo, saj skrb za okolje in trajnostni razvoj nista omejena na meje Evropske unije.

Med prednostnimi nalogami izpostavljajo učinkovite rešitve za vprašanje migracij, azilov in vključevanja v družbo. Menijo še, da bi morali Evropejci kandidate na volitvah izprašati o njihovih prizadevanjih za zaščito človekovega dostojanstva in spoštovanje temeljnih človekovih pravic. V Sloveniji bomo evropske poslance volili v nedeljo, 26. maja.

Evropske volitve 2019
Evropske volitve 2019 © EU

Slovenija, Cerkev po svetu
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...