Štefan IskraŠtefan Iskra
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović

Maduro pisal papežu

Svet | 05.02.2019, 09:05 Marta Jerebič

Venezuelski škofje, redovniki in laiki so v skupnem sporočilu pozvali k novim demokratičnim predsedniškim volitvam v državi. Po njihovih besedah prebivalstvo protestira na ulicah, ker si močno želi spremembe v političnem vodstvu in boljše prihodnosti, v kateri življenje ne bo nenehno v nevarnosti. Medtem je Nicolas Maduro papežu poslal pismo, v katerem ga prosi za pomoč pri dialogu.

Vatikanski državni tajnik kardinal Pietro Parolin je potrdil obstoj pisma, vendar ga ni želel komentirati. Spomnimo, da je Vatikan že bil za mediatorja med venezuelsko vlado in opozicijo, vendar vlada v dialogu nikoli ni uresničila obljubljenih zavez.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...