Ljubljana, torek, 19. februar 2019, 18:03

Verstovšek: Menedžerji in politiki bi morali razmišljati dolgoročno

Združenje Manager je na svojem januarskem srečanju naziv Mladi manager 2018 podelilo solastniku visokotehnološkega in hitro rastočega slovenskega podjetja Cosylab Igorju Verstovšku. Z njim smo se pogovarjali o pričakovanjih podjetnikov ter stanju duha v slovenskem gospodarstvu.


Motive za umor direktorija Kemijskega inštituta Jamnika imelo še vsaj pet oseb

Motive za umor direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika je imelo še vsaj pet ljudi. Tako je mogoče sklepati po novi obravnavi v primeru Milka Noviča, na kateri so zaslišali štiri priče. Sodnik Zvjezdan Radonjič je dejal, da mora biti osnovno vprašanje: »Ali je imel edino Milko Novič motiv za umor Janka Jamnika?«. Sodnik načrtuje zadnjo obravnavo 16. aprila, tej bo sledil izrek sodbe.


Kako pristopiti do bolnika?

Člani Komisije za karitativno dejavnost pri Konferenci redovnih ustanov Slovenije pa vsako ob dnevu bolnikov pripravijo kakšno predavanje ali pričevanje za tiste, ki živijo in delajo z bolniki. Tako so prejšnjo soboto razmišljali na temo: Preizkušnje življenja nas odpirajo za večnost. Gosta srečanja sta bila s. Slavka Cekuta in p. Beno Lavrih. Vsak je na svoj način predstavil, kako se je sam soočil z boleznijo in se z njo naprej bori.


Pam Neely o uspehu v digitalnem marketingu: Najprej mobilniki!

Na nedavni konferenci o digitalnem marketingu Galaksija marketinga, ki je gostila predavatelje iz ZDA, Nemčije in Velike Britanije, nas je nagovorila tudi Pam Neely, strokovnjakinja digitalnega marketinga iz ZDA in nam razkrila, kakšni so trendi v digitalnem marketingu. Osredotočila se je zlasti na podjetja, ki prodajajo prek spleta.


Zmagovalca Eme Zala Kralj in Gašper Šantl bosta ostala zvesta Sebi

Zala Kralj in Gašper Šantl bosta 25. slovenska predstavnika na Evroviziji. Kot sta povedala po zmagi na Emi, tega nista pričakovala, sta pa prepričana, da bosta kljub mladosti kos izzivu, ki ga ponuja še enkrat večji evrovizijski oder. In kot pravi njuna pesem Sebi, ki sta jo napisala sama, bosta ostala zvesta sebi.


Logaj: Spreminjanje šolskega sistema mora biti premišljeno

Po peticiji, ki zahteva spremembe šolskega sistem, ker naj bi bili učenci preveč obremenjeni in imajo preveč domačih nalog, na Zavodu za šolstvo poudarjajo, da morajo biti vse spremembe premišljene. Direktor zavoda Vinko Logaj meni, da šolskega sistema, ki je v večini dober, ni smiselno povsem obrniti na glavo.


Meso v Sloveniji varno

Afera s poljskim mesom je dodobra razburkala slovensko javnost. Pokazala je, da je nadzor nujen, hkrati pa odprla tudi nekatera druga vprašanja. Zakaj ne pridelamo dovolj mesa, da uvoz ne bi bil potreben? Kako vedeti, kaj uvozimo iz drugih držav Evropske unije, če pa velja prost pretok blaga? Kakšno meso jedo v zavodih, kjer so zavezani javnemu naročanju in se marsikje odločajo glede na ceno? Ali je meso, ki je varno, tudi zdravo, kje so tisti mejniki? To so vprašanja, ki smo jih v oddaji Pogovor o zastavili direktorju Uprave za varno hrano Janezu Posediju in predsedniku uprave Celjskih mesnin Izidorju Krivcu.


AVDIO: Župnijska Karitas Borovnica

Na Župnijski Karitas Borovnica so leta 1991 začeli najprej s pomočjo beguncem, po razdeljevanju oblačil so začeli deliti še pakete s hrano, danes pa karitativna dejavnost zajema tudi druge oblike pomoči, vključno s podporo starejšim, bolnim in osamljenim.


Neil Morley: »Velike blagovne znamke so zgrajene na dobrih zgodbah!«

Letošnja konferenca o digitalnem marketingu, Galaksija marketinga, je gostila tri strokovnjake za (digitalni) marketing iz ZDA, Nemčije in Velike Britanije. Pam Neely, Helen Schrader in Neil Morley so smernice v marketingu opredelili kot »Mobile first« (Najprej mobilniki), »Best stories & teams« (Najboljše zgodbe in timi) ter »Test & Upgrade« (Testiraj in nadgradi). Dogodek se je odvijal 31. januarja v Ljubljani. Udeležilo se ga je okrog dvesto podjetnic in podjetnikov, tudi sodelavca Radia Ognjišče.


Letnar Černič v novem sodnem letu pričakuje večji videz nepristranskosti in neodvisnosti

Na vrhovnem sodišču so s slovesnostjo odprli letošnje sodno leto. Med izzivi, ki čakajo sodstvo so omenili uveljavitev družinskega zakonika ter začetek delovanja družinskih sodišč, postopni prehod na elektronsko poslovanje ter reševanje že znanih težav s preobremenjenostjo specializiranih oddelkov sodišč. Za komentar ali so to res ključne naloge v novem sodnem letu smo vprašali izrednega profesorja na Fakulteti za državne in evropske študije dr. Jerneja Letnarja Černiča.


Novejše novice | Starejše novice