Ljubljana, ponedeljek, 25. marec 2019, 23:17

Kako Marija nagovarja mlade, družine in bolnike?

Papež Frančišek je ob današnjem prazniku Gospodovega oznanjenja obiskal Marijino svetišče v Loretu. Ob sklepu svete maše je podpisal posinodalno pismo mladim z naslovom: Živi Kristus, upanje naše. Za vzor jim je postavil Marijo.


Papež: Bog z nami potrpi in nam ponuja možnosti sprememb

V sončnem rimskem dopoldnevu se je na Trgu sv. Petra v Vatikanu znova zbrala pisana množica romarjev z raznih koncev sveta. Opoldne jim je papež Frančišek spregovoril z okna apostolske palače in jih seznanil z včerajšnjo beatifikacijo 37-letnega mučenca zdravnika, družinskega očeta Mariana Mellerat i Soldevila, ki je s svojim življenjem pričeval o resnični ljubezni in odpuščanju. Nato je sveti oče vsem prisotnim naznanil, da bo na jutrišnji praznik Gospodovega oznanjenja Mariji poromal v njeno hišico v Loretu, kjer bo podpisal apostolsko spodbudo namenjeno mladim. Hkrati je prosil za molitev, da bi Marijin »Da!« ob angelovem oznanjenju, postal »Da!« tudi mnogih med nami.


Papež lahko zbere več ljudi kot slavni pevci

Radijski misijon na Radiu Ognjišče bo letos v nedeljo, 7. aprila, odprl 61-letni filipinski kardinal Luis Antonio Tagle. Ko ga je papež Benedikt XVI. leta 2012 imenoval za kardinala, je bil drugi najmlajši kardinal na svetu. Nekateri mediji so ga med konklavom leta 2013 označili celo kot možnega Petrovega naslednika.


Marjanka Grohar: Hočemo, da Argentina brani vsako življenje!

V Argentini jutri po vseh večjih mestih pripravljajo pohod za življenje. Spomnimo, da je senat lansko leto zavrnil zakon, ki bi dovoljeval splav do 14. tedna nosečnosti, a bo to znova vroča tema na oktobrskih splošnih volitvah.


AVDIO: Družinski zdravniki ponekod že grozijo z odpovedmi

Opozorila, da so družinski zdravniki preobremenjeni, se vrstijo že dalj časa. Mnogi med njimi poudarjajo, da nov splošni dogovor v zdravstvu za letos nikakor ni izboljšal razmer. Trenutno je najhuje na Štajerskem in na Gorenjskem. V Celju družinski zdravniki grozijo z odpovedmi, v Kranju zaradi več odhodov družinskih zdravnikov v zadnjem času ne vidijo dolgoročne rešitve. Ali grozi razpad sistema?


Prve naloge novega nuncija v Celju in Novem mestu

Prva večja naloga novega nuncija v Sloveniji, nadškofa Jean-Marija Speicha, ki ga je papež na to mesto imenoval včeraj, bo iskanje kandidata za novega celjskega in novega novomeškega škofa.


Novi nuncij v Sloveniji iz Francije

Slovenija je na današnji praznik sv. Jožefa dobila novega apostolskega nuncija. Papež je na to mesto imenoval nadškofa Jean-Marija Speicha, ki je hkrati tudi predstavnik Svetega sedeža na Kosovu.


Kako Frančišek spreminja najbolj ekskluziven klub na svetu?

Danes mineva 6 let od umestitve papeža Frančiška, ki je bil za 266. papeža izvoljen 13. marca 2013. Kako je v teh letih spremenil podobo Cerkve?


Papež Frančišek: Križ in težave svoj razplet najdejo v veliki noči

Danes opoldne se je na Trgu sv. Petra v Vatikanu znova zbrala pisana množica romarjev, da bi prisluhnila papeževi besedi, z njim molila in prejela blagoslov.


FOTO: Ko iz moških grl mogočno doni: Velik si Bog!

V Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu v Ljubljani poteka drugo vseslovensko srečanje očetov, mož in sinov z naslovom Srečen in uspešen?. Srečanje, na katerem se je zbralo več kot 250 mož, so pripravili voditelji in predstavniki moških skupin po Sloveniji.


Novejše novice | Starejše novice