Štefan IskraŠtefan Iskra
Marko ZupanMarko Zupan
Tone GorjupTone Gorjup
Aleksander Čeferin (foto: NZS)
Aleksander Čeferin

Čeferin pri papežu

Cerkev po svetu | 07.02.2019, 07:35 Marta Jerebič

Papež je včeraj sprejel delegacijo Evropske nogometne zveze skupaj z njenim predsednikom Aleksandrom Čeferinom. O tem piše tudi vatikanski dnevnik L’osservatore Romano.

Delegacija Uefe je papežu predstavila nogometno igrišče v enem od begunskih taborišč v Jordaniji. V šolo in nogomet je tam vključenih 6 tisoč otrok, od tega 1500 deklic. Aleksander Čeferin je ob tem poudaril, da nogomet ni nasilje ali posel, ampak edinstvena priložnost za gradnjo mostov miru in kanalov vključevanja.

Uefin sklad za otroke pomaga najbolj šibkim otrokom, zlasti revnim in prizadetim ter žrtvam vojne. Zagotavlja jim dostop do zdravstvene oskrbe in izobraževanja ter športa.

Kot je Čeferin še povedal papežu, je Uefa doslej izpeljala 180 projektov, skoraj 120 jih je v teku, vanje pa je vključenih 800 tisoč ljudi v skoraj 100 državah.

Frančišku je posebej izpostavil tudi Uefino podporo Pedru Opeki na Madagaskarju, je še zapisal L’osservatore Romano.

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc) Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc)

Hud cinizem

Predvidoma v prihodnjem tednu bo znano, kdaj bomo odločali o treh posvetovalnih referendumih, med katerimi bo tudi posvetovalni referendum o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja. Moralni ...

Peter Jančič (photo: STA) Peter Jančič (photo: STA)

Natikanje nagobčnika drugače mislečim

Spletni portal tednika Družina poroča, da je raziskovalec spolne vzgoje v šoli ter diplomirani mikrobiolog Tim Prezelj tožil novinarja Roka Blažiča zaradi sklopa objavljenih prispevkov o teoriji ...

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba?

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...