Ljubljana, torek, 19. februar 2019, 18:57

Katere besede ni v molitvi očenaš?

Papež Frančišek pri sredinih splošnih avdiencah nadaljuje kateheze o očenašu. Ali veste, katere besede ni v tej molitvi, pa je danes vse prepogosto v uporabi?


Guaidojevi predstavniki v Vatikanu

Predsednik venezuelske narodne skupščine Juan Guaido je do sedaj dobil polno podporo večine evropskih držav. Poleg Slovenije je izjema tudi Italija. Včeraj so Guaidojevi predstavniki obiskali Vatikan in se srečali z italijanskim političnim vrhom. Katoliška Cerkev v Venezueli pa je v nedeljo po vsej državi organizirala molitev za mir in spravo.


AVDIO: Škof Glavan o zasebnem šolstvu, mladih in poslavljanju z mesta ordinarija

Potem ko je papež Frančišek škofu Andreju Glavanu v lanskem oktobru podaljšal službo ordinarija, bo novi pastir novomeške škofije znan predvidoma proti koncu letošnjega leta. »Občutki so mešani,« je povedal škof Glavan. Pravi, da bo njegovo glavno opravilo potem molitev in če bo še pri močeh, pomoč novemu škofu, če bo le-to želel.


Svetovni dan bolnikov: Življenje je dar in ne osebna lastnina

Za 27. svetovni dan bolnikov je papež Frančišek napisal poslanico z naslovom Zastonj ste prejeli, zastonj dajajte. Osrednja slovesnost bo letos potekala v Kalkuti v Indiji. Sveti oče v poslanici poudarja, da je življenje Božji dar in ga zato ni mogoče omejiti na osebno lastnino ali zasebno posest.


Papež: Če zaupamo, nas bo Bog osvobodil grešnosti

Papež Frančišek je v nedeljskem opoldanskem nagovoru spregovoril o takojšnjem in popolnem odgovoru učencev na Gospodov klic. Če so bomo tudi mi velikodušno odzvali na ta klic, bo lahko Jezus v nas delal velike reči.


Tonin pri papežu

Predsednik Nsi Matej Tonin se je 6. februarja ob robu splošne avdience srečal s papežem. Prisluhnite, o čem sta govorila in kaj mu je podaril.


Čeferin pri papežu

Papež je včeraj sprejel delegacijo Evropske nogometne zveze skupaj z njenim predsednikom Aleksandrom Čeferinom. O tem piše tudi vatikanski dnevnik L’osservatore Romano.


Izjava o bratstvu med ljudmi udejanja koncil

Izjava o bratstvu med ljudmi, ki jo je papež podpisal z velikim imamom sunitske univerze Al Azhar, udejanja koncil, je Frančišek povedal na novinarski konferenci na letalu, ko se je vračal iz Združenih arabskih emiratov. Spregovoril je tudi o Venezueli in spolnih zlorabah redovnic s strani duhovnikov.


VIDEO: Papeževo potovanje v Abu Dhabi v 60 s

Papež Frančišek se je v Združenih arabskih emiratih mudil od 3. do 5. februarja 2019.


Papež in Al Tayyeb podpisala temeljni kamen sodelovanja med islamom in krščanstvom

Papež Frančišek je sklenil svoj kratek, a izjemno pomemben obisk Združenih arabskih emiratov. Med včerajšnjo konferenco za mir, na kateri je sodelovalo 700 verskih voditeljev z vsega sveta, sta z velikim imamom najuglednejše sunitske univerze Al Azhar podpisala skupno izjavo, ki ni le temeljni kamen za odnos med krščanstvom in islamom, ampak naj bi imela tudi močan vpliv na mednarodnem področju.


Novejše novice | Starejše novice