Ljubljana, ponedeljek, 17. junij 2019, 12:49

VIDEO in AUDIO: Ali bom vzgojitelj ali pa me ne bo v Afriki!

Misijonar Danilo z domačini, foto © Izidor Šček
Mama
Foto © Izidor Šček

Spoznavam kako natančen in zahteven je misijonar Danilo Lisjak, ki nikakor ne dovoli, da bi beli ljudje, ki pomagajo pri gradnji, obnovi in delu na misijonu, živeli v prepričanju: „Ah, za Afriko je dobro, kdo bi se vznemirjal.“ Ni res, pravi. Naučiti jih moramo standardov higiene, ozavestiti jih moramo, kaj je dobro za zdravje človeka, ne smemo zamahniti z roko, ko vidimo nepravilnosti in težave, pa naj izvirajo iz nevednosti, tradicije ali malomarnosti.

Tako danes piše Jure v svojem misijonskem zapisu letošnje akcije Dobroti dajemo glas, ki je uvod v letošnjo dobrodelno Pustno Sobotno iskrico.

"Zdravstveni center mora biti kot svetišče, človek mora ob vstopu vanj imeti občutek, kot da stopa v cerkev. V vsem, kar ga pričaka v bolnišnici mora začutiti, da je nekomu mar zanj. Telo je tempelj Svetega duha, skrbeti morajo zanj in se zavedati kako pomembno je, kako skrbno moramo bdeti nad njim. Misijonar Danilo teorijo vsako jutro podkrepi s prakso. Sede na kolo in kroži po dvorišču. Pravi, da je navsezgodaj lepo spoznati, da si živ in pognati kri po telesu, ki bo moralo znova služiti vse do večernega počitka, " svoj zapis v blogu, nadaljuje Jure. Izidor mu je dodal nekaj fotografij in dva kratka videa. Vabljeni k obisku!

Na tržnici
Na tržnici

Že danes lahko darujete za gradnjo bolnišnice!

Pustna Sobotna iskrica bo 2. marca letos zbirala darove za gradnjo bolnišnice na misijonu v Ugandi, kjer deluje misijonar Danilo Lisjak. Svoj dar lahko že zdaj oddate

  • TRR pri NLB: SI56 0201 4005 1368 933, BIC banke: LJBASI2X
  • TRR pri NKBM: SI56 0430 2000 3154 521, BIC banke: KBMASI2X
  • Prejemnik: Misijonsko središče Slovenije, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana
  • Koda namena: CHAR
  • Namen nakazila: Pustna Sobotna iskrica 2019-Uganda
  • Referenca: SI00 279226


Ne spreglejte: