Ljubljana, ponedeljek, 17. junij 2019, 13:10

Gregor Renčelj:«Sem s krajev, kjer rastejo »rožce««

Podjetnik, ki je svojo priložnost pred desetletjem prepoznal v zeliščarstvu. Ni šlo zlahka, najprej je moral za svojo idejo navdušiti še svoje domače, saj so imeli doma že vpeljano družinsko podjetje. Vendar drugačne vsebine.


VIDEO in FOTO: HVALEŽNI za 25 let smo s klicem k dobroti vrteli pedala in zbrali 26.280 EUR

Ideja o tem, da bi na simboličen način povezali vso Slovenijo s kolesarsko diagonalo, je vzniknila ob pripravah na radijski jubilej. 25 let radia Ognjišče, ki s svojim oddajanjem pokriva vso državo, smo želeli obeležiti aktivno, hkrati pa dodati še dobrodelno noto, pravi duša akcije, radijski voditelj Blaž Lesnik. In na 25. obletnico oddajanja iz našega koprskega studija, se je ta ideja tudi udejanila. Naši radijski kolearji so kljub še tretjemu gumi defektu že pred predvidenim časom opravili še zadnji vzpon na poti, premagali klanec od Kopra do Markovca, natančneje do župnijske cerkve sv. Marka, kjer je škof dr. Jurij Bizjak ob navzočnosti prisotnih duhovnikov daroval zahvalno sveto mašo. V nadaljevanju tega zapisa pa kronologija z vsemi posnetki dogajanja. Do nedelje zvečer še lahko tudi darujete prek spletnega obrazca!


25 let: Naj naša prizadevanja obrodijo bogate sadove naroda in Cerkve

Na Markovcu nad Koprom smo Srebrno kolesarsko diagonalo sklenili z zahvalno sveto mašo v tamkajšnji župnijski cerkvi sv. Marka, kjer se je v koprskem studiu pred 25 leti začel naš program. Somaševanje je vodil škof Jurij Bizjak, uvodoma je zbrane v cerkvi in preko valov Radia Ognjišče nagovoril glavni urednik Franci Trstenjak.


Miša Pušenjak: Pazite, da vas sonce ne bo ožgalo!

Po nenavadno hladnem in deževnem maju smo vremensko gledano skočili v poletje. "Tako mi kot tudi rastline se nismo mogli počasi privajati na močno sonce. Tako bodo rastline zdaj doživele dodaten šok, nas pa bo lahko pošteno ožgalo, če ne bomo previdni," je v današnji Svetovalnici med drugim opozorila Miša Pušenjak, svetovalka specialistka s KGZ Maribor.


Gostečnik: Najprej kisikovo masko sebi, nato otroku

Junij je mesec, ki za družine pomeni velik »finiš« z veliko stresnega dogajanja. Na obzorju se kažejo počitnice, ki si jih vsi želimo. K uspešni ciljni ravnini je v oddaji »Za življenje« spodbudil tudi p. Christian Gostečnik.


Urednica Aleteia.si: Splet ne sme postati edini način ohranjanja stikov

Sedma velikonočna nedelja je posvečena sredstvom družbenega obveščanja – medijem in vsem, ki pri njih delajo in sodelujejo. Ob tej priložnosti smo se pogovarjali z urednico portala Aleteia.si Urško Makovec.


Gregor Selak: »Šport je moje glavno zdravilo.«

Zadnji majski dan je dan športa in dan brez tobaka. Za oddajo Via positiva smo razmišljali, kako združiti vsebini in ponuditi v razmislek zgodbo, spodbudno in iskreno, da bi se izogibali razvadam in naredili nekaj več, zase, za zdravje, za življenje, v svoje in v veselje drugih. Našli smo jo, ali pa ona nas.


Zmajske zgodbe

V sobotnem oglašanju, petindvajsetega v mesecu, ki smo ga pripravili v nizu projektov ob letošnjem srebrnem jubileju delovanja radia Ognjišče, smo iz Ljubljanskega gradu in Šanc slišali tudi legendi o zmaju.


Za v cerkev vedno oblečem »mašni gvant«

V teh dneh in tednih potekajo številne cerkvene slovesnosti, obhajila, birme, poroke in pomembno je, kako se na njih vedemo. O tej temi smo spregovorili v tokratni Svetovalnici, v katero smo povabili Mojco Sojar, dejavno župljanko iz župnije Ljubljana-Vič. Pravila vedenja obstajajo, toda mnogi jih ne poznajo in zato prihaja do nekaterih nerodnih situacij.


AVDIO: Sklep šmarnične pobožnosti v Dvoru

Konec maja pomeni tudi sklep šmarične pobožnosti. Ponekod so to sklenili že prejšnji konec tedna, številni pa to počnejo danes ali pa bodo jutri. Da so šmarnice lahko nekaj posebnega, smo se prepričali v cerkvi v Dvoru pri Polhovem Gradcu.


Novejše novice | Starejše novice