Ljubljana, sobota, 20. april 2019, 10:55

Slovenski družinski dan

Slovenski pastoralni center iz Bruslja je konec tedna pripravil Slovenski družinski dan. Kljub slabemu vremenu, je bilo vzdušje odlično.


Knjige mojega življenja

Celovška Mohorjeva družba in Katoliški dom posvete Sodalitas pripravljata skupne prireditve v Knjižnem centru Mohorjeve v Celovcu. Gostje bodo: Horst Ogris, dr. Engelbert Guggenberger in Ljudmila Novak.


Mladi rojaki sodelovali pri Akamasoa Argentina

Vsem je dobro znano delo slovenskega misijonarja na Madagaskarju Petra Opeke. Njegovemu zgledu je v Argentini sledil Gastón Viggo, ki ima že tri postojanke. V eni od teh so svojo pomoč ponudili mladi rojaki iz Buenos Airesa. Objavljamo zapis Maki Grohar iz Svobodne Slovenije.


SSk bo svoje glasove odstopila SVP

Zbirna stranka Slovencev v Italiji, Slovenska skupnost (SSK), bo na bližajočih se evropskih volitvah podprla južnotirolsko ljudsko stranko SVP.


SSK pripravlja 23. tabor otrok

Svetovni slovenski kongres SSK v letošnjem poletju pripravlja že 23. tabor, ki je namenjen mladim med desetim in petnajstim letom starosti, ki živijo izven meja Slovenije in imajo slovenske korenine.


V svetovni dan molitve vključeni tudi rojaki

Prvi petek v marcu so po vsem svetu molili za Slovenijo, to je bila namreč država gostiteljica Svetovnega molitvenega dneva SDM, ki ga pripravlja žensko laično in ekumensko gibanje. V več državah so k sodelovanju povabili tamkaj živeče Slovence - tako je bilo na Švedskem, v Belgiji in na Nizozemskem ter v Quuenslandu v Avstraliji.


To nedeljo bo Koroška poje 2019

Krščanska kulturna zveza (KKZ) pripravlja tradicionalno pomladansko pevsko srečanje, ki ga posveča Pavletu Kernjaku ob 120-letnici rojstva in 40-letnici smrti.


Avsenik je moj vzornik

V Begunjah na Gorenjskem so se 9. in 10. februarja 2019 zbrali mladi glasbeniki iz Slovenije in tujine. V diatonični in klavirski harmoniki so se pomerili za nagrado Avsenik 2019. Med 110-imi udeleženci je bil tudi 16-letni Jonathan Gregorič iz okolice Toronta v Kanadi. Dosegel je zlato priznanje.


Dekliški zbor sv. Stanislava navdušil rojake

Dekliški zbor sv. Stanislava pod vodstvom Helene Fojkar Zupančič se je na poti na mednarodno tekmovanje v Kansas Cityju ustavil pri rojakih v Hamiltonu in Torontu v Kanadi ter v Clevelandu v ZDA.


Umrl duhovnik Jože Cimerman

V Nemčiji je v večnost odšel slovenski duhovnik Jože Cimerman.


Novejše novice | Starejše novice