Ljubljana, nedelja, 18. avgust 2019, 04:48

Gimnazija Želimlje odprla svoja vrata

Mladi na prireditvi
Foto © Boštjan Debevec

V gimnaziji Želimlje so danes pripravili dan odprtih vrat. Ravnatelj dijaškega doma Peter Končan je za naš radio poudaril, da so kot salezijanci svoje delo zastavili v smislu preventivnega vzgojnega sistema, ki ga je ustanovil sv. Janez Bosko.

"Zelo poudarjamo družinski duh in pa celostno vzgojo mladega človeka. To torej pomeni, da se človek razvija ne samo na intelektualni ravni, ampak tudi na duhovni ravni, potem da zmore v polnosti razviti svoje talente in hkrati tudi, da zmore vstopiti v pristen vsakdanji stik s svojimi prijatelji, sošolci.

Se pravi, da gre za celostni pogled na mladega človeka, ki potem prinaša tudi sadove, da so ti mladi lahko polni življenja, zadovoljni. Pa tudi okrog naše ustanove se počasi ustvarja družinski, širši duh, ker imamo kar precej družin, ki imajo tukaj vse svoje otroke.

Hkrati pa je dobro tudi to, da s tem ne izgubljamo na kvaliteti. To pomeni, da naši mladi dosegajo vrhunske rezultate, tako na intelektualnem področju, kot tudi na kakšnem ustvarjalnem in na drugih. To pomeni, da se da kombinirati eno in drugo", je za naš radio povedal Končan.

Peter Končan
Peter Končan

Dijaki gimnazije Želimlje so s prireditvijo sprejeli bodo dijake
Dijaki gimnazije Želimlje so s prireditvijo sprejeli bodo dijake

Zbor dijakov Gimnazije Želimlje
Zbor dijakov Gimnazije Želimlje

Ne spreglejte: