Alen SalihovićAlen Salihović
Mladi na prireditvi (foto: Boštjan Debevec)
Mladi na prireditvi

Gimnazija Želimlje odprla svoja vrata

Slovenija | 19.01.2019, 12:23 Marjana Debevec

V gimnaziji Želimlje so danes pripravili dan odprtih vrat. Ravnatelj dijaškega doma Peter Končan je za naš radio poudaril, da so kot salezijanci svoje delo zastavili v smislu preventivnega vzgojnega sistema, ki ga je ustanovil sv. Janez Bosko.

"Zelo poudarjamo družinski duh in pa celostno vzgojo mladega človeka. To torej pomeni, da se človek razvija ne samo na intelektualni ravni, ampak tudi na duhovni ravni, potem da zmore v polnosti razviti svoje talente in hkrati tudi, da zmore vstopiti v pristen vsakdanji stik s svojimi prijatelji, sošolci.

Se pravi, da gre za celostni pogled na mladega človeka, ki potem prinaša tudi sadove, da so ti mladi lahko polni življenja, zadovoljni. Pa tudi okrog naše ustanove se počasi ustvarja družinski, širši duh, ker imamo kar precej družin, ki imajo tukaj vse svoje otroke.

Hkrati pa je dobro tudi to, da s tem ne izgubljamo na kvaliteti. To pomeni, da naši mladi dosegajo vrhunske rezultate, tako na intelektualnem področju, kot tudi na kakšnem ustvarjalnem in na drugih. To pomeni, da se da kombinirati eno in drugo", je za naš radio povedal Končan.

Peter Končan
Peter Končan © Boštjan Debevec

Dijaki gimnazije Želimlje so s prireditvijo sprejeli bodoče dijake
Dijaki gimnazije Želimlje so s prireditvijo sprejeli bodo dijake © Boštjan Debevec

Zbor dijakov Gimnazije Želimlje
Zbor dijakov Gimnazije Želimlje © Boštjan Debevec

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...