Ljubljana, ponedeljek, 14. oktober 2019, 17:37

Shod v podporo duhovniku p. Tadeju Strehovcu

p. Tadej Strehovec
Foto © ARO

Na okrajnem sodišču v Ljubljani se bo v sredo nadaljeval sodni proces proti duhovniku p. dr. Tadeju Strehovcu, ki se zavzema za pravico kristjanov do molitve, za pravico nerojenih otrok do življenja ter pravico mater v stiski do pomoči. Pred razpravo se bo ob 8. uri začel shod v podporo duhovniku Strehovcu na Prešernovem trgu v Ljubljani.

»Na shodu bo, tako kot že dvakrat doslej, bogat kulturni program z nagovori. Naša udeležba na shodu je pomembna, ker bomo z njo dr. Tadeju Strehovcu pokazali, da v krivičnem preganjanju ni ostal sam, hkrati pa sodišče spodbudili, naj čimprej konča ta krivičen, nezakonit in protiustaven sodni proces. Prosimo vas, da vabilo na shod posredujete svojim prijateljem,« so pred novo razpravo zapisali na spletni strani 24KUL.si.

Pišejo še, da primer krivično preganjanega duhovnika dr. Tadeja Strehovca postaja mednarodni škandal slovenskega pravosodja, ki odmeva po vsem svetu. »Generalna skupščina Zveze sredinskih demokratov (CDI-IDC), ki združuje 97 krščansko demokratskih, ljudskih in sredinskih strank iz vsega sveta, je včeraj, 26. 11. 2018, izrazila zaskrbljenost zaradi krivičnega sodnega preganjanja dr. Tadeja Strehovca. Članice svetovne Zveze sredinskih demokratov so večina najpomembnejših desno sredinskih strank z vsega sveta, ki vodijo vlade mnogih držav po svetu. To daje tej podpori izjemno težo in bo imelo pomemben vpliv v diplomatskih odnosih,« so zapisali.

Del resolucije o zaskrbljujočem stanju v Sloveniji, ki govori o krivičnem sodnem preganjanju dr. Tadeja Strehovca, se glasi: »Zveza sredinskih demokratov »nadalje izraža skrb glede najnovejših primerov preganjanja neodvisnih medijev, novinarjev in kritičnih intelektualcev, katerega cilj je utišati kritično javnost. Med drugimi izstopa zaskrbljujoči primer pregona dr. Tadeja Strehovca, generalnega tajnika Slovenske škofovske konference, ki je obtožen sovražnega govora zaradi podpore katolikom, ki so molili za nerojene otroke in zagovarjali katoliško doktrino glede splava.«

Več: 24Kul.si

Ne spreglejte: