Ljubljana, torek, 25. junij 2019, 13:53

Mladi v Novem mestu tokrat o svojih stiskah

Naslov srečanj mladih v Novem mestu
Foto © splet

Združenje animatorjev oratorija nocoj začenja že tradicionalne zimske večere mladih. Srečanja bodo še 26. januarja in 9. februarja v Baragovem zavodu v Novem mestu. Letošnja krovna tema bodo stiske mladih in njihovo premagovanje.

Združenje Animatorjev Oratorija v Škofiji Novo mesto tudi letos v Baragovem zavodu organizira že tradicionalna zimska srečanja za mlade. Lani so se pogovarjali o molitvi, letos pa bo tema morda še malo bolj osebna.

Pogovarjali se bodo namreč o stiskah mladih in o tem, kako jim lahko pri tem pomaga vera, je za naš radio povedal Nikolaj Mavrek.»Zdelo se nam je, da je to kar velik problem v današnji družbi, s katerim se srečujejo mnogi, a vseeno ostaja nekakšen tabu. Prav zato smo se odločili spregovoriti o tem na naših večerih, ki smo jih naslovili kar: N’č bat’, nis’, sam! Želimo si, da bi prav to sporočilo doseglo čim več mladih, da se v svojih težavah ne bi počutili sami in zapostavljeni ter se ne bi bali poiskati pomoči

Na prvem večeru bo o težavah mladih spregovoril p. Damjan Ristić, na drugem bodo mladi prisluhnili pričevanju Mirjam Selšek Štanta, zadnji večer pa bodo posvetili druženju in glasbi. Vsi večeri so namenjeni v prvi vrsti dijakom, pa tudi vsem tistim, ki jih omenjena tema zanima.

Plakat srečanja mladih
Plakat srečanja mladih

Ne spreglejte: