Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Bazilika v Lurdu (foto: ARO)
Bazilika v Lurdu

70. uradno priznani čudež v Lurdu opisan v knjigi

Svet | 22.01.2019, 10:35 Marta Jerebič

»Moje življenje je čudež« je naslov knjige, ki prinaša zgodbo ozdravljenja s. Bernadette Moriau. Njeno medicinsko nepojasnjeno ozdravljenje je bilo priznano kot 70. čudež v Lurdu in je pretreslo Francijo ter dalo novo upanje vernim in nevernim.

S. Bernardette Moriau je bila več let paralizirana. Od leta 1987 ni več mogla hoditi, čudež pa se je zgodil 11. julija 2008. Danes se opisuje kot Jezusovo in Marijino služabnico ter evangelizacijsko romarico.

Njena knjiga je namreč postala uspešnica, zato se večji del svojega časa udeležuje srečanj po župnijah, med mladimi, pa tudi v krogih zunaj Cerkve, kjer poudarja vrednost vsakega človeškega življenja.

Na predstavitvi v Rimu je povedala, da s svojo knjigo želi oznanjati Kristusa in opogumljati ljudi v svetu, ki je prežet z obupom in v katerem vse vidimo črno. Dobiva številna pisma, v katerih ji ljudje sporočajo, da so se po branju njene knjige srečali z Bogom.

Tudi mladi kažejo veliko zanimanje za njeno zgodbo, ob čemer se pogosto pojavijo vprašanja v zvezi z življenjem. S. Bernardette se je izrazila proti splavu in evtanaziji, saj, kot pravi, nam je bilo življenje podarjeno in ga ne nadzorujemo mi.

»Mnogi v Franciji se želijo srečati z redovnico. Ta njen čudež je tudi čudež njenega novega življenja, življenja neznane male redovnice, ki je veliko trpela, danes pa oznanja upanje in nagovarja vse ljudi, ki trpijo,« je za Vatican News povedal urednik knjige in novinar Le Figaro-ja, Jean-Marie Guénois.

Na Radiu Ognjišče bomo vprašanju evtanazije namenili okroglo mizo, ki jo bomo pripravili 12. februarja v Zavodu sv. Stanislava.

Svet, Cerkev po svetu
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...