Ljubljana, ponedeljek, 14. oktober 2019, 18:30

Papež začenja papeško Svetovno molitveno mrežo Click to pray

Papež angelus
Foto © Radio Vatikan

Papež Frančišek je pri današnji opoldanski molitvi celotno Cerkev povabil, naj posluša in uresniči Gospodovo besedo, kot nas to uči Marija. Na svatbi v Kani namreč Jezus stori čudež, da razkrije Očetovo ljubezen do nas. Obenem pa je na tem dogodku celotni Cerkvi zaupano novo poslanstvo in življenjski program: Storiti, kar nam reče Jezus.

Frančišek nas vabi, naj se v vsaki življenjski okoliščini obrnemo na Marijo. »Ko smo v težkih situacijah, ko pridejo problemi, ki jih ne znamo rešiti, ko čutimo tesnobo in nemir, ko nimamo veselja, pojdimo k Mariji in ji recimo: ’Nimam vina. Poglej, kako se počutim, poglej moje srce, poglej mojo dušo. Recimo to Materi. Ona pa bo šla k Jezusu in mu rekla: ’Poglej tega in tega, nima vina.’ Potem pa se bo vrnila k nam in nam rekla: ’Karkoli vam poreče, storite’.«

Zajemati iz vrčev za nas po papeževih besedah pomeni zaupati Besedi in zakramentom, da bi izkusili Božjo milost v našem življenju in bomo nekoč lahko vzkliknili: ’Najboljše vino si prihranil do sedaj!’.

Po molitvi pa je papež Frančišek povedal, da se začenja Svetovna papeževa molitvena mreža z imenom: Click to pray. Vanjo bo vključil svoje molitve in namene za poslanstvo Cerkve. »Posebej mlade vabim, da si na mobilne telefone naložijo aplikacijo Click to pray in z menoj molijo rožni venec za mir, še posebej med svetovnim dnevom mladih v Panami«, je dejal sveti oče, ki je vse vernike povabil k molitvi za ta velik in pomemben dogodek.

Ne spreglejte: