Ljubljana, ponedeljek, 14. oktober 2019, 17:38

Življenje podira meje kulture smrti

Shod za življenje
Foto © splet

Na tiskovnem uradu Svetega sedeža so predstavili pismo papeža Frančiška ob 25. obletnici ustanovitve Papeške akademije za življenje. V njem sveti oče poudarja, da je danes pogosto na brutalne načine kršena temeljna pravica do življenja in pri tem navaja splav in evtanazijo, ki predstavljata veliko zlo današnje kulture smrti.

Papež v svojem pismu govori o nevarnostih, ki izhajajo iz logike dobička in hitrega razvoja tehnologije. V četrtletju svojega delovanja je Akademija za življenje pokazala veliko prizadevanje za boj proti zlu današnjega časa, ki ga predstavljata evtanazija in splav, je poudaril sveti oče.

Cerkev je po njegovih besedah poklicana znova spodbuditi humanizem življenja. V svojem dolgem pismu papež izpostavlja tudi pomen družine. Odnos med moškim in žensko predstavlja edinstven prostor, kjer celotno stvarstvo postane sogovornik Boga in pričevalec njegove ljubezni, še dodaja sveti oče.

POHOD ZA ŽIVLJENJE V FRANCIJI

V Franciji se medtem pripravljajo na 13. pohod za življenje, ki bo potekal to nedeljo. Papež Frančišek je udeležence v pismu opogumil k pričevanju za človeško dostojanstvo in življenje kot neodtujljivi pravici. Prepričan je namreč, da se vse zlo, ki deluje v svetu, lahko povzame v zaničevanje življenja.

PLAKAT ZAVODA ŽIVIM NA AJDOVSKEM PODJETJU

Spodbudna novica medtem prihaja iz ZDA, kjer so lani zaprli kar 25 klinik za opravljanje splavov, Zavod Živim je po prepovedi s strani LPP-ja dobil priložnost, da veselje do življenja oglašuje drugje.

»Odkar je Ljubljanski potniški promet odstranil oglas Zavoda ŽIV!M, se novica o življenju nezadržno širi po Sloveniji. Ljudje nas celo ustavljajo na ulicah in nam izražajo podporo, tudi prodaja magnetkov in nalepk za avtomobile se širi med ljudmi, danes pa bo naš oglas podjetje BIA Separations, d.o.o. iz Ajdovščine, pričelo na stavbi svojega podjetja predvajati naš oglas, in sicer dva meseca brezplačno. Ponovno se vsem zahvaljujemo za podporo«, je za naš radio povedala direktorica Zavoda Živim Darja Pečnik.

Plakat Zavoda Živim
Plakat Zavoda Živim

HVALEŽNI in VESELI do neba in nazaj!
HVALEŽNI in VESELI do neba in nazaj!

Ne spreglejte: