Ljubljana, ponedeljek, 17. junij 2019, 23:13

Vatikan po sinodi napovedal forum mladih z vsega sveta

Mladi, nosilci življenja Cerkve
Foto © Vatican News

Po sinodi mladih in s pogledom uprtim na prihodnji svetovni dan mladih v Panami je vatikanski Urad za laike, družino in življenje napovedal mednarodni forum mladih, ki bo potekal od 18. do 22. junija. Udeleženci bodo razpravljali o tem, kako je bila med mladimi sinoda sprejeta in kako nadaljevati sinodalno pot.

Na forumu naj bi sodelovali predstavniki škofovskih konferenc ter gibanj in cerkvenih skupnosti, pa tudi strokovnjaki za mladinsko pastoralo. Pogovarjali se bodo tem tem, kaj lahko gibanja in škofovske konference lahko naredijo, da sinoda ne bi ostala stvar preteklosti, ampak bi se uresničila v vsaki škofiji, župniji, gibanju in združenju za mlade.

»Mislim, da Cerkev živi trenutek Božje milosti, kar se tiče mladih. Želi jim namreč prisluhniti in jim nameniti posebno pozornost«, je za Vatican News povedal tajnik Urada za laike, družino in življenje p. Alexandre Awi Mello.

Poseben trenutek, v katerem bodo mladi prisluhnili svetemu očetu, bo po njegovih besedah prihodnji Svetovni dan mladih, ko bodo udeleženci razmišljali tudi o tem, kar je bilo povedanega na sinodi. Sinodalna pot je namreč po besedah p. Mella šele na polovici, saj dokumenti ne smejo ostati zaprti v predalih.

»Poskrbeti moramo za to, da mladih ne bomo razočarali. Od nas pričakujejo konkretna dejanja, želijo si, da ustvarimo prostor, kjer bodo lahko udeleženi v življenju Cerkve in njegovi nosilci. Zato mislim, da bo junijski forum mladih priložnost dati znova besedo mladim. Povedali nam bodo, kaj lahko storijo v svojih državah, škofijah in gibanjih«, je še povedal tajnik urada za družino, laike in življenje.

Ne spreglejte: