Ljubljana, petek, 14. december 2018, 16:25

Razstava jaslic v Veržeju

Tudi letos uspešno povezuje Razstavo jaslic v Veržeju, pod okriljem Zavoda Marianum Veržej, Božično vas Banovci, ki jo skupaj pripravljajo društva in vaščani Banovec, Terme Banovci in Občina Veržej ter Božično noč na Razkrižju Turistično narodopisnega društva Razkrižje. Letos se v projekt pridružuje še Razstava medenih hišk v Čebelarskem muzeju Tigeli.


Šport je lahko velika priložnost tudi v pastorali

Med prvomajskimi prazniki 2019 bomo v Ljubljani gostili več kot 1000 mladih iz cele Evrope. Enkratna priložnost, da dneve preživiš v družbi drugih mladih, spoznaš njihovo kulturo, se naučiš novega jezika, poglobiš svojo vero in se imaš dobro.


Simbolična darilca za onkološke bolnike

Krovno Združenje slovenskih organizacij bolnikov z rakom Onko Net je pripravilo dobrodelno akcijo izdelovanja simboličnih darilc za tiste onkološke bolnike, ki bodo praznike preživeli v bolnišnicah po Sloveniji.


Adventne pridige na Radiu Ognjišče naj vam pomagajo pri pripravi poti Gospodu

Advent je lepa priložnost, da se prebijemo v globino, kjer smo hkrati z Bogom in samim seboj. Trenutno smo že na polovici tega časa, priložnosti, da se doživeto pripravimo na Gospodov prihod, pa je veliko. Adventne spodbude, sveta maša, osebna molitev, branje duhovnih knjig...


Instant Bog?

V današnjem času predstavlja človeku vedno večji izziv stik, ki ga potrebuje s seboj, z Bogom, z naravo... V primežu vsega vsiljenega od zunaj zasledujemo tuje cilje, ki so pogosto načrtno posejani v naše vsakdanje življenje, izgubljamo pa izročilo prednikov, svoje bistvo in okolje, ki nas obdaja. Kako se upreti, se zazreti vase in pri tem vztrajati? V adventno obarvanem razmišljanju sta bila z nami preddvorski župnik Branko Setnikar in jezuit p. Primož Jakop.


Cestnik: Pred svinjskimi glavami na dvorišču džamije je bila podgana v Marijinem naročju

Kje je razlika med svobodo govora in sovražnim govorom smo se z p. Brankom Cestnikom pogovarjali v oddaji Spoznanje več predsodek manj. Meni, da gre za osnovne manire. »Tudi tisti, ki nima krščanske vzgoje, ve, da svoboda govora ni žaljenje.«


Peter Millonig: V poslovnem svetu zastavljam besedo za Kristusa

Pri Založbi Ognjišče je izšla knjiga "Zasidran v veri", v kateri gre za razmišljanja človeka, ki išče duhovno dimenzijo pojavov, življenjskih prilik in tem.


ŠVICA, alpski biser

V samem srcu Evrope, skrita med zasneženimi alpskimi vršaci, leži dežela, katere naravne lepote so skoraj neopisljive. Vrhovi alpskih gora, ki se zrcalijo v “ogledalu” nešteto smaragdnih jezer, slikovite doline, bučanje slapov in pristna narava popolnoma prevzamejo vse naše čute.


8. Mini počitnice Radia Ognjišče

8. Mini počitnice Radia Ognjišče bodo od 25. do 27. januarja v Moravskih Toplicah, v Termah 3000, ki imajo kar 5.000 m² vodnih površin. Naše bivanje je lahko v hotelih Ajda in Termal ter v depadansi hotela Terma in apartmajih Trobentice.


Opera Macbeth po posebej ugodni ceni za poslušalce Radia Ognjišče

Verdijeva opera Machbet ta petek, 14. 12., ob 19. uri za poslušalce Radia Ognjišče po posebej ugodni ceni.


Novejše novice | Starejše novice