Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović

Dan brez nakupov v Avstriji

Svet | 10.12.2018, 10:12 Marjana Debevec

V Zahodnih državah je mesec december namesto časa pričakovanja Kristusovega rojstva pogosto čas norih nakupovanj. Zato so cerkvene organizacije v avstrijski škofiji St. Pölten dale pobudo za obhajanje 8. decembra kot dneva brez nakupov.

»Protislovno je, kako mnogi ljudje tožijo zaradi naglice in hrupa predbožičnega časa, po drugi strani pa se odpovedujejo praznikom,« so zapisali pobudniki akcije »Ukrepaj! Dnevi brez nakupov«.

Predstavniki Katoliške mladine, Gibanja katoliških delodajalcev in pastorale podjetij so zato v soboto med ljudi delili letake, s katerimi so želeli opozoriti, da lahko praznike izkoristijo na boljši način kot z nakupovanjem in službenim delom, poroča Družina.

Svet, Cerkev po svetu
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...