Ljubljana, četrtek, 23. maj 2019, 17:18

Zdravniki bodo Vincenta Lamberta izstradali do smrti

Zdravnik 42-letnega Vincenta Lamberta iz Francije, ki je že 11 let zaradi prometne nesreče v stanju minimalne zavesti, je napovedal, da bodo v ponedeljek prekinili umetno hranjenje in dovajanje tekočine. Univerzitetni klinični center je ob tem uvedel tudi protiteroristične ukrepe, saj se najverjetneje bojijo, da bi jim starši ali kdo drug poskušal preprečiti usmrtitev Vincenta.


Džihadisti v Burkini Faso ubili šest kristjanov

V Burkini Faso so napadalci med mašo včeraj vdrli v katoliško cerkev, ubili šest ljudi, med njimi tudi duhovnika, cerkev pa požgali. Papež je v telegramu izrazil svojo žalost in zagotovil svoje molitve za žrtve, njihove družine in celoten narod.


Papež Frančišek 19 diakonov posvetil v duhovnike

V baziliki sv. Petra v Vatikanu je papež Frančišek na današnji 56. svetovni dan molitve za duhovne poklice vodil slovesno evharistično bogoslužje pri katerem je 19 diakonov posvetil v duhovnike. Novomašniki so gojenci raznih rimskih kolegijev. Kot njihov predstojnik je kardinal Angelo De Donatis, papežev namestnik za rimsko škofijo svetega očeta prosil, naj jim podeli zakramenti duhovniškega posvečenja.


Kitajska: Trgovinska pogajanja z ZDA se bodo nadaljevala v Pekingu

Trgovinska pogajanja med Združenimi državami Amerike in Kitajsko niso propadla in se bodo nadaljevala v Pekingu, trdi kitajski podpredsednik vlade Liu He. Ameriška stran medtem grozi z uvedbo dodatnih carin na celoten kitajski izvoz v ZDA.


Asia Bibi prispela v Kanado

Pakistanska kristjanka Asia Bibi, ki so jo pred desetimi leti obsodili na smrtno kazen zaradi bogokletja, nato pa lani oprostili, je zapustila Pakistan in že prispela v Kanado. Tam so tudi njene hčere.


Kje papež najde moč in energijo za potovanja?

Papež je kot običajno na povratnem letu odgovarjal na vprašanja novinarjev. Kaj se ga je posebej dotaknilo v Makedoniji? Kaj je povedal o postopku za Stepinčevo kanonizacijo? In kje najde moč za vsa svoja potovanja?


Članov Cerkva v Nemčiji leta 2060 za polovico manj?

Dve glavni krščanski Cerkvi v Nemčiji bosta v naslednjih desetletjih izgubili več milijonov članov. Posledično bosta morali zategniti tudi finančne pasove.


Umrl mož, ki je zapustil filozofijo in se posvetil najbolj ubogim

V starosti 90 let je umrl ustanovitelj skupnosti Barka ter gibanja Vera in luč Jean Vanier. Svoje življenje je daroval za to, da bi povrnil upanje duševno prizadetim v naši družbi. »Sporočilo evangelija je postati možje in žene sočutja. Tako postanemo podobni Jezusu«, je ponavljal.


Na predsedniških volitvah v Severni Makedoniji slavil proevropski Pendarovski

V drugem krogu predsedniških volitev v Severni Makedoniji je s skoraj 52 odstotki podpore slavil kandidat vladne koalicije Stevo Pendarovski. Kandidatko opozicijske VMRO-DPMNE Gordano Siljanovsko Davkovo pa je podprlo skoraj 45 odstotkov volivcev. Pendarovski je napovedal, da si bo prizadeval za nadaljnjo integracijo v Evropsko unijo in zvezo NATO.


Kako bi bilo, če bi delali 25 ur tedensko?

Kakšen je pomen dela, se sprašujemo ob prazniku sv. Jožefa delavca. Hiter tempo, ki ga narekuje sodobni neoliberalni kapitalizem, je skoraj povsem zabrisal pomen medčloveških odnosov. Posebej se to odraža v družinah, kjer sta oba starša polno zaposlena. Kako najti pravi odnos do dela in hkrati ohranjati odnose? O tem je na lanskem obisku v Sloveniji spregovoril ekonomist, profesor in pisatelj dr. Luigino Bruni.


Novejše novice | Starejše novice