Ljubljana, sobota, 17. avgust 2019, 16:40

Izšel 80. bilten KKZ

KKZ logo
Foto © KKZ

Datoteke za prenos:

Ob prehodu iz starega leta v novo je izšla jubilejna, 80. številka biltena Krščanske kulturne zveze (KKZ).

Tajnica organizacije Zalka Kelih-Olip v uvodniku izraža veselje ob dejstvu, „da je v zadnjih osemnajstih letih z njim prišlo med ljudi veliko informacij, poročil, novic in pobud iz centrale v Celovcu.“

Poleg tega navaja, da si organizacija „prizadeva tudi z biltenom vzpostaviti stik z društvi na podeželju, ustanovani in posamezniki na Koroškem, v Sloveniji in na Primorskem“. Vedno se veselijo tudi odzivov.

Pobuda za bilten je nastala na pragu novega tisočletja, v delovni skupini „KKZ 2000“, v kateri so bili mnenja, da je treba o delu kulturne organizacije obveščati širšo javnost.

Bilten prinaša tudi napovedi dogodkov in Zalka Kelih-Olip piše, da se prav ta stran zelo hitro napolni. Dodaja željo, da bi te prireditve pripomogle k temu, da bi se slovenski jezik ohranil, da bi ga sosedje v deželi spoštovali, ga vzljubili in se ga morda naučili, predvsem pa, da bi ga spoštovali Slovenci sami, ga predajali naslednjim rodovom, ko so - po besedah avtorice - hvala Bogu presegli čase, ko so ga prepovedovali. "Zdaj ga sami ne smemo zanemarjati!" še dodaja avtorica uvodnika.

Ne spreglejte: