Ljubljana, ponedeljek, 17. junij 2019, 13:08

Prvo sveto obhajilo v Buenos Airesu

Prvo obhajilo v Buenos Airesu
Foto © Marko Vombergar, Svobodna Slovenija

V cerkvi Marije Pomagaj v Slovenski hiši v središču argentinske prestolnice je bilo na praznik Brezmadežene zelo slovesno. Trinajst slovenskih deklic in fatnov je prvič prejelo Jezusa v svoje srce.

Slovesnost je bila lepa in doživeta. Vsaka katoliška družina z veseljem pričakuje ta posebni dan, ko bo njihov otrok prvič prejel Jezusa v podobi hostije, sta za Svobodno Slovenijo zapisala Irena in Lojze Kočar.

Priprava na zakrament se je začela že leto prej, ko katehistinje Ana Beltram Aguilar, Lučka Bergant Uštar, Juli Kastelic Štumberger, Olga Dolenc Kociman in duhovniki msgr. dr. Jure Rode, Franci Cukjati in Robert Brest začeli pripravljati otroke na zakrament svete spovedi.

Sveto mašo je daroval Robert Brest. Prvoobhajanci so pred mašo molili rožni venec, nato so v sprevodu odšli v cerkev, kjer so na oltar položili listke z enomesečno pripravo na zakrament. V cerkvi so bili njihovi starši in botri, prepeval je otroški zbor Balantičeve šole pod vodstvom Kristine Skvarča Šenk, na orgle jih je spremjala Andrejka Selan Vombergar. Pred obhajilom so s prižanimi krstnimi svečami v rokah obnovili krstne obljube.

Naslednji dan, v nedeljo 9. decembra, so imeli ponovitev prvega sv. obhajila po slovenskih domovih, vsak v tistem domu, kateremu pripada.

Prvoobhajanci z duhovnikom Robertom Brestom
Prvoobhajanci z duhovnikom Robertom Brestom

Jezusa so letos prvič prejeli v svoje srce : Martin Altini Mehle, Marjanca Čop, Simon Hrovat, Benjamin Kocmur, Nadja Kočar, Katja Luna, Sara Modic, Tatjana Mokorel, Jani Petkovšek, Luka Pregelj, Tomaž Pregelj, Matej Rovan in Mirko Šenk.

Ne spreglejte: