Ljubljana, ponedeljek, 19. avgust 2019, 16:23

LPP še vedno ni dal pojasnila

Plakat, ki vabi k veselju do življenja
Foto © Zavod Živim

Še vedno ni jasno, zakaj je LPP iz svojih avtobusov odstranil oglas, ki ga je po veljavni pogodbi naročil Zavod Živim. Čeprav smo se na LPP že včeraj obrnili s prošnjo za pojasnilo, odgovora do sedaj še nismo dobili.

Večkrat smo poklicali in prosili za pojasnilo, zakaj oglasi Zavoda Živim, ki spodbujajo k veselju do življenja in ponujajo pomoč materam v stiski, ne smejo več biti objavljeni na avtobusih Ljubljanskega potniškega prometa. Odgovora do sedaj še nismo dobili.

Vprašanje je še toliko bolj na mestu, ker Zavod Živim nikoli ni imel fundamentalističnih akcij, ki bi kakor koli žalile matere, ki se za splav odločijo, pač pa tistim, ki jim je zaradi tega hudo, pomagajo. Ob strani stojijo tudi tistim, ki so med nosečnostjo otroka izgubili zaradi spontanega splava in finančno podpirajo družine, ki živijo v težkih razmerah. Poleg tega plakat splava ni niti omenjal.

Skrbi nas, ker torej ne vidimo nobenega racionalnega in pravnega argumenta za odstranitev oglasa. Omenjeni dogodek po mnenju nekaterih poznavalcev spominja na prepovedi, ki so jih bili deležni Judje v nacistični Nemčiji, ko samo zato, ker so bili Judje, niso smeli sodelovati v družbenem življenju. Na pojasnilo pa, kot že rečeno, še čakamo.

Ne spreglejte: