Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović

Adventna dobrodelna akcija za otroke v stiski

Cerkev na Slovenskem | 13.12.2018, 15:15 Petra Stopar

Nadškofijska Karitas Maribor vabi k darovanju sredstev za otroke s pomočjo adventno-božične akcije Več luči, več upanja. Pošljete lahko SMS sporočilo s ključno besedo DAR5 na številko 1919. S tem boste prispevali 5 evrov.

Z Nadškofijske Karitas Maribor so sporočili, da so letos v sklopu različnih programov pomagali 2291 otrokom. Izvedli so plačilo šolske prehrane, šole v naravi, letovanj, šolskih potrebščin in delovnih zvezkov ter učbenikov. Pomagali so otrokom preko materinskega doma, ambulante in ljudske kuhinje ter donirane hrane. Letos je v program Botrstva Nadškofijske karitas Maribor vključenih kar 61 otrok. V mreži Župnijskih karitas mariborske nadškofije so po podatkih za preteklo leto pomagali kar 7331 otrokom.

V lanskoletni akciji Več luči, več upanja so v Mariboru zbrali več kot 8000 evrov in pomagali 65 otrokom s plačili šolskih obveznostih ter obšolskih dejavnosti oz. drugih nujnih življenjskih stroškov. »Potrebe so velike. Zato z akcijo Več luči, več upanja in vašo pomočjo upamo, da bomo lahko zagotovili redno pomoč enakemu številu otrok,« so zapisali v sporočilu za javnost.

NKMB k solidarnosti vabi podjetja, da del sredstev za poslovna darila namenijo za otroke, ter dobre ljudi, da pomislijo ob letošnjih praznikih tudi na otroke, ki večkrat zaspijo v pomanjkanju in velikem strahu. Akcija bo trajala do 2. februarja 2019.

Cerkev na Slovenskem, Sociala
Uporabljene plastenke (photo: Pixabay) Uporabljene plastenke (photo: Pixabay)

Res to potrebujem?

Praznujemo dan Zemlje – našega skupnega doma, kakor se večkrat izrazi papež Frančišek. Na svetovni in tudi slovenski ravni poteka več pobud, v katere naj bi bila vključena več kot milijarda ljudi ...

Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič) Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič)

Boga bodo vzeli zares!

Na Brezjah je bilo popoldne srečanje družin ljubljanske nadškofije. Geslo srečanja je bilo »Vzemi Boga zares!«. Srečanje so sklenili ob 16. uri s sveto mašo, ki jo je daroval nadškof Stanislav Zore.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.